Най-важното нещо за стартъпите е да се фокусират“, казва Пол

...
Най-важното нещо за стартъпите е да се фокусират“, казва Пол
Коментари Харесай

Един продукт ви е достатъчен  

„ Най-важното нещо за стартъпите е да се концентрират “, споделя Пол Греъм, съосновател на акселератора Y-Combinator. Причината за това е явна – експертизата в една сфера води до създаване на огромно доверие у потребителите, а това е най-трудното нещо, което те са подготвени да дадат на марката.

„ Спечелете си доверие, тогава се безпокойте за останалото “, споделя създателят и маркетолог Сет Годин. Защо? Лоялността и доверието са най-стабилната основа, върху която да растете.

Ако сте решили да вършиме единствено едно нещо обаче, правете го добре. Ако корпоративният ви триумф може да се редуцира до единствено една формула, това би било прелестно.

Продуктовият фокус постоянно е на мода

Фактът, че фокусът върху един артикул работи никога не е нов. Дори Джон Пембъртън, известният американски фармацевт от края на ХIX век, показва концепцията си за Кока-Кола като бранд, предлагащ единствено един артикул. Компанията залага на сполучливата тактика на създателя си повече от 50 години, до момента в който не основава Fanta през 1940 година. До през днешния ден обаче производителят на безалкохолни питиета си остава колос, с приблизителна стойност 60 милиарда $.

Доверието води до потребителско задоволство и триумф

Век и половина по-късно създателите на компанията Nebia, Карлос Гомес и Габриел Париси-Амон, оферират само новаторска душ батерия на потребителите и тя е публикувана допълнително от 55 страни единствено 3 години след стартирането на марката.

Това значи, че с първото потомство продуктът на Nebia, който се нарежда като пестелив, е икономисал повече от 350 млн. литра питейна вода. С втората усъвършенствана версия, която бе показана напълно скоро, това число ще се усили, тъй като организацията дава обещание 65% по-голяма резистентност от елементарната душ батерия. Този техен метод демонстрира, че фокусът върху основаването и развиването единствено на един артикул към момента е ефикасна тактика.

Тайната формула е елементарна – правете го добре.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР