Най-важното, което трябва да направим тази година, е да направим

...
Най-важното, което трябва да направим тази година, е да направим
Коментари Харесай

Лорер: Най-важното тази година е да направим България правова

„ Най-важното, което би трябвало да създадем тази година, е да създадем България правова страна “, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Според него в правосъдната промяна стъпките са ясни и към този момент се случват.

„ Сменихме управлението на КЕВР и „ Булгаргаз “. Г-н Цацаров не е началник на КПКОНПИ. Прокуратурата е най-голямото събитие, което чакаме. Ще има избори на нови членове на Висш съдебен съвет. Време е България да стартира да догонва даже Румъния, която направи въпросните промени “, сподели Лорер.

„ Златните паспорти би трябвало да отпаднат, тази концепция у нас е била опорочена, у нас не са останали контролни механизми по какъв начин се издават “, разяснява още той. Според него цялостният развой в страната е бил строшен.

„ Направихме и инспекция обратно. Не са влезнали кой знае какви пари в страната. Няколко десетки милиона лв. на година, икономическият резултат от това, че отстраняваме тази алтернатива, е на процедура нулев “, разяснява Лорер.

И добави, че новият лозунг е, че европейските средства не се усвояват, не се раздават, а се влагат. За тази цел ще бъде построена система от външни оценители и спомагателен мониторинг за това по какъв начин се изразходват тези средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР