Най-важното качество за инвеститорите е търпението. Историята сочи, че ако

...
Най-важното качество за инвеститорите е търпението. Историята сочи, че ако
Коментари Харесай

Няколко компании, в които да инвестирате през следващото десетилетие

Най-важното качество за вложителите е търпението. Историята сочи, че в случай че са го имали и са вложили дълготрайно, всички участници на фондовите пазари са щели да бъдат на облага, най-малко на база на историческото показване.

В този ред на мисли от изданието InvestorPlace вършат лист с девет компании, които могат да се окажат сполучлив избор за вложителите през идващото десетилетие. Ето и кои са техните избраници:

Amazon (AMZN)

Макар и Amazon да гони пазарна капитализация от 1 трилион $, компанията е с толкоз огромен и необятно диверсифициран бизнес, че е мъчно да се дефинира до какъв брой могат да стигнат акциите й през идващите години.

Много специалисти приказват за пазарна оценка от 2 трилиона $, което в случай че се случи, би осигурило сериозна рентабилност за вложителите (от над 100% на база на последните цени на книжата на онлайн търговеца).

Компанията има разнообразни бизнеси с висок капацитет за растеж, като да вземем за пример - този обвързван с облачните технологии и независимо генериращ приход от над 1 милиард $ на година.

Услугата Amazon Prime да вземем за пример, се отличава с над 100 милиона клиента, които заплащат 99 $ годишно.

Apple (AAPL)

Много се приказва за крах и закъснение в бизнеса на Apple. Истината обаче е, че компанията разполага с запас и задоволително лоялна маса от консуматори, които да й разрешат да основава и продава артикули, които ще се търсят мощно още десетилетия наред.

И до момента в който бъдещите артикули на Apple са надалеч по-малко известни, това което е много несъмнено е, че компанията ще продължи да генерира големи количества парични потоци, които да облагодетелстват вложителите, за тяхното самообладание и преданост.

Именно с помощта на тази преданост, компанията стана първата достигнала до пазарна оценка от 1 трилион $ през миналата година. В момента тя е една от четирите компании, които се борят още веднъж да доближат тази сериозна пазарна капитализация.

Понастоящем Apple преобразува 71.7% от своята EBITDA, в свободен паричен поток, което е много близо до 77.7-те % от конвертиращия коефициент на Amazon - компания, известна с това, че прави идеална работа.

Berkshire Hathaway (BRK.B)

Уорън Бъфет е на 88 години. В последна сметка той ще излезе от играта. Аргументът е, че отпътуването му ще сътвори суматоха, която ще изпрати акциите на Berkshire Hathaway надолу. Но обстановката може и да е изцяло друга.

Бизнесът - било то голяма холдингова компания като тази на Бъфет, или нещо доста по-малко грандиозно - се правят оценка посредством пресмятане на актуалната стойност на бъдещите парични потоци. А те са обилни за Berkshire Hathaway.

Така че надали би следвало книжата на компанията да отбележат кой знае какъв спад. А всяко намаляване, може да дава добра опция за покупка на акциите на фонда с небосвод идващото десетилетие.

Трябва да гледате на стойнотста на Berkshire Hathaway като сумарна стойност на притежаваните от нея активи, в случай че бъдат продадени на търг.

Ulta Beauty (ULTA)

Търговията на дребно е в развой на свободно рухване, само че въпреки всичко основаната в Илинойс компания Ulta Beauty е заета да развива своята мрежа от магазини - които понастоящем са 974 - и порастват със 100 на година.

Компанията се чака да построи през идващото десетилетие 1 700 магазина.

Бизнес моделът на Ulta обезпечава извършване на покупки на артикули за хубост, в бранш където нито една компания не управлява огромна част от пазара. В реалност, Ulta управлява едвам 4% от пазара за хубост на Съединени американски щати в размер на 127 милиарда $, макар че има съвсем 5 милиарда $ годишен доход.

С повишаването на потребителското доверие, Ulta има добър късмет през идващото десетилетие да усили пазарния си дял. Акциите на ULTA може и да са скъпи, при финансова оценка от 30 пъти облагата си, само че това е цената, която плащате, с цел да притежавате най-хубавото, считат специалистите от InvestorPlace.

Sherwin-Williams (SHW)

Ulta Beauty оказва помощ на дамите и техните потребности за хубост, а Sherwin-Williams прави същото за недвижимите парцели.

Какво е това, което експертите по недвижими парцели оферират да извършите, когато продавате дома си? Да го освежите. Това е най-рентабилното усъвършенстване, което можете да извършите, с цел да продадете парцела си на по-добра цена.

Sherwin-Williams в началото се опита да закупи мексиканска компания за бои Comex през 2014 година, само че беше победена от PPG Industries. Повече от две години по-късно компанията е на път да завърши придобиването на The Valspar Corp, което ще усъвършенства позицията й отвън рамките на Северна Америка.

През последното десетилетие SHW е постигнала възвръщаемост от над 560%, доста по-голяма от растежа със 190% в необятния щатски показател S&P 500 през същия интервал.

Ако някоя акция може да повтори представянето си през идващото десетилетие, то тази компании е в листата, съгласно специалистите от щатското издание

Five Below (FIVE)

Веригата за детски облекла Five Below видя съвсем двойно нарастване в цената на акциите си през миналата година. Това се случи в среда, в която доста търговци на облекла излязоха от бизнеса.

Five Below има проект за увеличение на приходите и облагата си с 28% всяка година за идващите пет години. През 2019 година се чака приходите и облагата да набъбнат надлежно с 22% и 48.6% до 1.56 милиарда $ и 2.66 щ.д. на акция.

Five Below чака да продължи отварянето на нови магазини, като в някакъв миг в бъдеще ще доближи 2000 магазина в Съединени американски щати, съгласно проектите на компанията.

Въпреки че наподобява като амбициозна цел, като се има поради какъв брой магазина се затварят в наши дни, Five Below има доста надарен мениджърски екип, управителен от изпълнителния шеф Джоел Андерсън, чиято предходна работа бе изпълнителен шеф на Walmart.com.

При цени от 5 $ или по-малко, Five Below предлага идея, която е неповторима за младежите и клиентите в тийнейджърска възраст. И следва да донесе доста възвръщаемост през идващите 10 години.

Cracker Barrel (CBRL)

През последното десетилетие акциите на Cracker Barrel Old Country Store са донесли на вложителите възвръщаемост повече от два пъти тази на необятния щатски показател S&P 500. Това, с помощта на значителното усъвършенстване на резултатите й.

Възвращаемостта на вложения капитал през 2006 година е 8%, а през днешния ден е 27%, което е много над междинното за ресторантьорската промишленост от 13%.

Уникалната идея на компанията генерира към 80% от приходите си от заведенията за хранене си, а останалите 20% от магазина за търговия на дребно. Средният търговски обект на компанията носи доходи от 4.6 милиона $.

Cracker Barrel се отличава със мощно женско наличие във висшия мениджмънт, което се чака да облагодетелства вложителите и акционерите.

ResMed (RMD)

Кой да знае, че сънната апнея ще се отплати толкоз добре?

ResMed Inc. създава медицински произведения и обезпечава облачни софтуерни решения за лекуване и ръководство на сънната апнея и хронична обструктивната белодробна болест (ХОББ).

Лекувайки 2 милиона пациенти на ден, ResMed е станала извънредно добра в намаляването на разноските за опазване на здравето посредством минимизиране на резултатите от хроничните болести.

Добрият бизнес прави и пести пари на хора и компании. ResMed прави и двете. През последното десетилетие, ResMed е предоставила годишна възвращаемост на акционерите от 16.98%, доста над тази на S&P 500.

Според едно скорошно изследване, 26% от възрастните имат сънна апнея - разстройство, което може да провокира безпорядък върху сърцето на човек. ResMed има благоприятни условия за напредък на бизнеса си към Латинска Америка, Източна Европа и Китай и Индия - все големи пазари, които ще задържат компанията с положителни вероятности през идващото десетилетие и даже и по-късно.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка, или продажба на акции./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР