Най-важното е какво очаква и от какво има нужда София.

...
Най-важното е какво очаква и от какво има нужда София.
Коментари Харесай

Фандъкова: София е готова за промяна на приоритетите си

Най-важното е какво чака и от какво има потребност София. Аз предлагам да се завършат стратегическите планове на града. София се нуждае от доста поредност и съответни планове. Тук приказвам за чистотата на въздуха, инфраструктурните планове и несъмнено промени в администрацията, с цел да облекчим жителите.

Това сподели пред камерата на Канал 3 претендентът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова, която взе участие в спор с Мая Манолова. "Качеството на въздуха е най-важният проблем, само че и най-трудно се взема решение, тъй като това не става единствено с една мярка. Взели сме редица ограничения - станции за следене на въздуха и ранно предизвестие, ограничение на трафика. Друга тежка е "Топлофикация ", която също е обвързвана с качеството на въздуха. "Топлофикация " продължава да натрупа отговорности. Ние сега водим договаряния за понижаване на цената на гориво и възстановяване на контракта. "Топлофикация " се нуждае и от вложения в нови мощности ", разкри Фандъкова.

Относно градската среда и публичните поръчки тя съобщи: "Най-важното е да променим общия организационен проект на града. Това го вършим дружно с жителите. Изготвили сме споделена визия за повече паркове, градинки, зелени площи и прекъсване на презастрояването. Категорична съм, че всички публични поръчки са забележими на уеб страницата на Столична община ", съобщи Йорданка Фандъкова, на което Манолова възрази и разгласи, че "всички публични поръчки в Столична община са свирен мач и е ясно кой ще ги завоюва ".

"За страдание още веднъж чуваме тежки и голословни обвинявания, само че очевидно госпожа Мая Манолова е решила да води подобен вид акция и аз я разбирам. Кметът не избира компаниите. Това става по явен и транспарантен метод, като постоянно в този развой вземат участие и общински съветници от партията на госпожа Манолова - Българска социалистическа партия ", отговори Фандъкова, на което Манолова опонира: "Най-големият проблем е, че парите на софиянци се пилеят ". "Отново тежка неистина ", безапелационна беше Фандъкова.

"Аз имам дълъг и пореден управнически опит. Хората в моя екип си имат имена и лица. София е подготвена за смяна на цели си. В листата за общински съветници сме утвърдили извънредно познати лица, които са експерти в своите области ", разкри Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР