Най-важното е дефицитът да бъде удържан близко до 3%, да

...
Най-важното е дефицитът да бъде удържан близко до 3%, да
Коментари Харесай

Мартин Димитров, ДБ: Служебният кабинет наруши закона

Най-важното е дефицитът да бъде удържан близо до 3%, да няма нарастване на налозите, да продължи растежът на стопанската система през идната година, да бъдат непокътнати работните места. Това разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на от парламентарната група (ПГ) на " " (ДБ). Изказването му е във връзка законопроекта на служебния кабинет за удължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2022 година

Димитров съобщи, че съгласно закона нов бюджет би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание до края на октомври. По думите му това значи, че служебната власт е нарушила това условие.

Смятаме, че трябваше да бъде импортиран бюджет, тъй като подобен е законът, сподели депутатът от Демократична България, представен от Българска телеграфна агенция.

Димитров увери, че ПГ на Демократична България ще бъде спирачка за оферти за популистки разноски. Той посочи, че е значимо запазването на финансовата непоклатимост.

По-рано през днешния ден пред публицисти тематиката за бюджета разясниха представители на парламентарните групи на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане ". " Продължаваме промяната " настоя в декларация Министерският съвет да внесе законопроект за държавния бюджет за 2023 г. 

На въпрос за промени сред първо и второ четене на законопроекта за удължаването на настоящия бюджет, Димитров отговори, че измененията не би трябвало да водят до огромно повишаване на разноските.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР