Най-важното е да продължаваме с ваксините. Вчера имаме само 7000

...
Най-важното е да продължаваме с ваксините. Вчера имаме само 7000
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Най-важното е да продължаваме с ваксините

„ Най-важното е да продължаваме с имунизациите. Вчера имаме единствено 7000 ваксини, което е пет пъти по-малко спрямо 35-те хиляди дневно в края на пролетта “, това съобщи пред проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизиране към Столична община.

Той означи, че една четвърт от имунизациите, които се слагат в страната, са на софиянци, като в столицата имунизираното население е 32% по отношение на 19% в цялата страна.

„ Виждаме, че тези, които ни подлагаха на критика нас, работят доста по-малко, правят по-малко и резултатите им са доста по-лоши. Вчера имаме 2880 нови случая, от които една четвърт са влезнали в болница. Тук пораждат два въпроса, или доста от новите случаи се нуждаят от болнично лечени заради утежняване на общото здравословно положение, или просто не са взети ограничения, с цел да се записват всички нови случаи. Нивото на непрофесионализъм се разви до такава обстановка, че имаме цялостни лечебни заведения, цялостни интензивни отделения и доста умрели. Нали ни дадоха обещание, че в този момент няма да се умира? Тази четвърта вълна надмина умрелите с Коронавирус от третата вълна, когато нямахме ваксини “, разяснява проф. Кантарджиев.

По думите му това се дължи на слаба организация и на обстоятелството, че посланията към българските жители не престават да са непремерени и непремислени.

„ Не виждате ли процентът, който се изкарва имунизирани новозаболели. Около 13% били, а имунизираните са 19% измежду цялото население. Ако 13% от заболелите са с ваксини, значи имунизациите не работят. Прави се някакъв принос към международната просвета. Ще смаем света освен във връзка с ваденето на кораби, само че и по отношението на надзор и ръководство на ковид “, сподели специалистът.

По думите му лечебните заведения са в подготвеност, следва разкриването на спомагателни кревати.

„ Към детското здраве би трябвало да са ориентирани напъните ни. Много добре се оправя Министерството на образованието, не мога да кажа същото за Министерството на здравеопазването. Когато има доста разновидности на вируса, има дифузно разпространяване на болестта. Трябва да се вземат ограничения за вписване на оптимален брой нови случаи “, добави проф. Тодор Кантарджиев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР