Най-важното е да осигурим спокойствие и сигурност на хората, заяви

...
Най-важното е да осигурим спокойствие и сигурност на хората, заяви
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Най-важното е да осигурим сигурност на хората

" Най-важното е да осигурим успокоение и сигурност на хората ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер, министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова откакто от Има Такъв Народ оповестиха, че напущат ръководещата коалиция.

Позицията на Българска социалистическа партия бе утвърдена от Изпълнителното бюро.
" Анализирахме умерено и рационално обстановката. За нас най-важно е в кратковременен проект да се одобри актуализацията на бюджета ", сподели Нинова.

Вицепремиерът уточни, че в нея са включени всички съществени политики, за които Българска социалистическа партия се бори от години: данъчни отстъпки за фамилиите с деца, от 1 юли актуализация на пенсиите, а от 1 октомври - преизчисляването им; да се овладеят цените на горивата и стоките от първа необходимост; подпочагане на бизнеса и земеделските производители за скъпия ток и други
Нинова изрази удовлетворение от контрактуваното по самодейност на Българска социалистическа партия разпределяне на 20 млн. лева за превоз в дребните обитаеми места, понижение на картите за пътешестване на пенсионерите.
" Тези наши цели са в актуализацията и е значимо тя да бъде призната, тъй като касаят милиони българи. В момента най-важното е да им дадем успокоение и сигурност, разяснява Нинова.

" За нас избори в този момент значи още безпорядък в страната, задълбочаване на рецесиите, липса на парламент, който да взима съответни решения, неопределеност и неустановеност за хората и бизнеса. Не можем да допуснем това да се случи, ние сме виновна партия и сътрудник в обединението! ", съобщи Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че партията " носи отговорността за това ръководство и знае по какъв начин да продължи напред ".
Българска социалистическа партия изрично поддържа политиката, декларирана от премиера Кирил Петков и партия " Продължаваме промяната ", за битка с корупцията и с модела ГЕРБ.

" От 5 година водим тежка борба с този модел, имаме най-вече опит и най-вече рани от нея. Навсякъде е обрасло със зависимости и бойкот ", уточни още Нинова.
Вицепремиерът заяви, че социалистите поддържат кандидатурата на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. В отговор на журналистически въпрос ще има ли още министри от Българска социалистическа партия в ръководството, Нинова отговори по този начин:
" Нито сме разговаряли, нито имаме искания за постове, в тази коалиция сме за други неща ", безапелационна е Нинова.
" Окончателното решение за позиция и дейности от страна на Българска социалистическа партия ще вземе Националният съвет на партията в неделя, 12 юни ", разгласи Нинова.

По-рано денем стана ясно, че Има Такъв Народ напуща обединението,заради непримирими разногласия с Кирил Петков, Асен Василев и Политическа партия.
В последната седмица вицепремиерът Гроздан Караджов на Има Такъв Народ е изискал увеличение на бюджета на Министерство на регионалното развитие с 3,6 милиарда лв.. Ако това не стане, министрите от партията на Слави Трифонов са предпредили, че няма да поддържат актуализацията на бюджета.
Според премиера Кирил Петков желаното нарастване е доста над плануваните 2,2 млрд в бюджета на Министерство на регионалното развитие.
" Те желаят парите да бъдат платени на същите компании, които последните години бяха разследвани от министър Рашков за злоупотреби ", акцентира той и уточни, че актуализацията се прави поради нарастването на пенсиите, за понижаване на цените на бензина и Данък добавена стойност на хляба и преодоляване на рецесията в страната, а не за строителство и поправки на пътища.
" Обещахме на гласоподавателите ни, че ще имаме нулева приемливост към корупцията ", уточни Петков. Вторият огромен раздор с Има Такъв Народ настъпил поради неналичието на промяна в КПКОНПИ и предлагането на премиера комисията да бъде управлявана от Бойко Рашков.
" Готови сме да работим като държавно управление на малцинството, само че няма да харчим нито един лев без контрол и без надзор. Бойко Рашков ще застане отпред на КПКОНПИ, внасяме измененията в закона за нея още през днешния ден ", съобщи Петков.
" Правителство на малцинството е доста по-добре, в сравнение с държавно управление, на което се пробват да му се извиват ръцете за пари и работата най-важната организация за битка с корупцията да се стопира, когато имаме претендент като Бойко Рашков. Морал не е да се крием под някакви общи заглавия, а морал е когато кажеш " НЕ " на парите да отиват при мафиотите, които са изнасяли парите с торби ", заключи Петков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР