Най-важното е, че президентът Тръмп разбра, окуражи ни, че като

...
Най-важното е, че президентът Тръмп разбра, окуражи ни, че като
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с енергийни експерти от САЩ

„ Най-важното е, че президентът Тръмп разбра, окуражи ни, че като членове на НАТО сме извънредно лоялни и положителни сътрудници за образец. Второ - че Балкански поток и интерконекторът с Гърция не се бият, а се подкрепят за същинската диверсификация на целия район. И трето - че нуклеарната енергетика не би трябвало да живее под някакви канони, изключително когато приказваме за зелени сили, непорочност на въздуха, качество на живот “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на срещата си с специалисти от Държавния департамент и от Държавния департамент по енергетика на Съединени американски щати. На диалога участваха също вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Делегацията от енергийни специалисти от Съединени американски щати дойде у нас в осъществяване на договореностите, реализирани в границите на срещата на премиера Борисов с американския президент Доналд Тръмп на 25 ноември 2019 година във Вашингтон.

„ Никак не е розово бъдещето за въглищните централи, изключително в този момент, когато Европейска комисия приема проекта за „ Зелена Европа “. Така че „ Белене “ и „ Козлодуй “ стават две извънредно значими площадки освен за диверсификацията, само че и за енергийния ни баланс за бъдещето след 10 години “, акцентира министър-председателят Борисов пред енергийните специалисти от Съединени американски щати. Премиерът добави, че тезите си по въпроса е защитил пред цялото управление на Съединени американски щати по време на формалното си посещаване в Белия дом - пред президента Тръмп, пред вицепрезидента Пенс и пред държавния секретар Помпео.

В рамките на срещата министър-председателят Борисов посочи още, че съдействието със Съединени американски щати ще способства за подсилване на енергийната сигурност на България и за диверсификация на енергийните източници и направления, в това число чрез импорт на полутечен природен газ при преференциални за страната ни условия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР