“Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние

...
“Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние
Коментари Харесай

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 2-ри април

“Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние имаме упоритостта да бъдем първи, което значи да водиш страната напред. България има потребност от това ”. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, откакто от обединението подадоха нужните документи за регистрация за явяване на изборите на 2-ри април, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Политиката би трябвало да се трансформира не в технология на непрестанен скандал, а в обществена среда, която е в положение да създава решенията, тъй като България е заобиколена от доста стихии, самата страна е изправена пред рецесии и провокации “, съобщи още Дончев, след което посочи, че има куп нерешени въпроси в областта на енергетиката, образованието, стопанската система, обществената сфера, на практика във всяка една сфера. „ Аз мога да разясня провокациите и времевите им измерения седмица по седмица, само че най-важно е двугодишният цикъл от политическо безвремие да престане “, разяснява още Дончев. Относно новосформираната коалиция сред Политическа партия и Демократична България, Томислав Дончев посочи, че ГЕРБ е задоволително мощна, рационална и консолидирана да ги победи. „ Предвид обстоятелството, че обединението се е позиционирала като конкурент, е мъчно и нашата позиция да е друга. Предвид присъединяване на евентуален сътрудник като Демократична България в тази коалиция, това мощно затормозява възможностите за държавно управление, уповавам се да не ги прави невъзможни “, акцентира още заместител -председателят на ГЕРБ.

Относно думите на Борисов, че ГЕРБ се разграничава от Владислав Горанов, някогашен финансов министър в държавно управление на Борисов и глобен от Съединени американски щати в листата „ Магнитски “, Дончев посочи, че Борисов е имал поради, че глобеният не е част от управителните органи на партията. „ Членството му, доколкото аз знам в ГЕРБ, не е прекъснато. За последно бяхме в американското посолство преди седмица и никой не ни е натискал за нещо. Ние не работим под напън “, означи още Дончев, след което разяснява, че най-вероятно описът „ Магнитски “ ще се отрази върху резултатите от изборите, само че не е ясно по какъв начин. „ По отношение на тези описи, аз не мисля, че сме си задали всички въпроси, да не разясня дали сме намерили всички отговори. Единственото несъмнено е, че това е блестящо доказателство, че ние като общество, като институции, като правораздавателна система не умеем да решаваме проблемите си в България. Ако бяхме в положение да го създадем, нямаше да стигаме до описи Магнитски “, добави още Томислав Дончев.

Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили, посочи, че влизат в предизборната конкуренция с настройката, упоритостта и упованията да са първа политическа мощ, както предвиждат и социологическите организации, само че с вяра разликата сред първа и втора политическа мощ да бъде по-голяма, с цел да има късмет за постоянен кабинет. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР