Най-важният специалист по инфекциозни болести в Италия Джовани Реца неочаквано

...
Най-важният специалист по инфекциозни болести в Италия Джовани Реца неочаквано
Коментари Харесай

ЛЪЧ НАДЕЖДА: Серия А може да се поднови след месец!

Най-важният експерт по инфекциозни заболявания в Италия Джовани Реца ненадейно промени мнението си по отношение на въпроса по кое време ще бъде възобновено локалното футболно състезание. Вирусолог №1 на Апенините преди два дни говореше едно, само че в този момент се прекатурна на 180 градуса.

Онзи ден той беше безапелационен, че краят на месец май е безусловно нереалистична цел, само че тази заран лекарят разгласи, че към този момент поддържа подобен проект. Реца обаче категорично акцентира, че това може да се случи единствено при закрити порти.

" Към този миг е немислимо да се възобнови Серия А, само че това би могло да стане след месец при закрити врата и строги ограничения ", сподели шефът на института за инфекциозни заболявания.

" Всяко отваряне крие прочут риск. Ние би трябвало да създадем всичко допустимо да минимализираме този риск ", добави вирусологът.

Плановете на федерацията са сезонът да се възобнови с мачовете-реванш в шампионата за Купата на Италия Ювентус - Милан и Наполи - Интер. Първите дуели приключиха надлежно 1:1 и 1:0 за неаполитанците. На по-късен стадий ще рестартират и шампионатите дуели.

До през вчерашния ден в Италия вследствие на пандемията са умряли близо 22 000 души. Новите инфектирани са 2667.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР