Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент,

...
Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент,
Коментари Харесай

Радев: Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент, и се надявам този парламент да проработи по-скоро, тъй като България не може повече да чака. Нуждаем се час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната активност и да даде стабилно решение на политическата рецесия, като образува консенсусно болшинство към ясни политики и цели, и излъчи стабилно и работещо постоянно държавно управление. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

" Моята администрация е в непрекъсната връзка с ЦИК, и сега, в който имаме данни, и сега, в който изтече законово откритата процедура и ЦИК разгласи поименния състав на Народното събрание, незабавно ще издам декрет за привикване на Народното събрание ", добави Радев.

Той прикани политическите партии да не чакат се " завъртят мандатите " и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. " Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви. Вярвам, че партиите към този момент са в разговор, тъй че да търсят устойчива формула за сформиране на постоянно ръководство ", означи той.

" Всички издигаха цели и цели в доста значими за България области и се надявам те да ги покажат и на процедура ", сподели президентът.

Държавният глава е безапелационен, че партиите би трябвало да се обединят към приемането на държавния бюджет. " Това е първостепенната задача, която би трябвало да свършат и да дадат отговор на наболелите финансови въпроси ", акцентира Радев.

" Изборите свършиха и би трябвало да се мисли прагматично и реалистично. ", акцентира Радев и изрази вяра идващото държавно управление да се възползва от всички благоприятни условия, които дава служебният кабинет за по-задълбочена европейска интеграция. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР