Най-важният резултат на изборите, са процентите на гласувалите и негласувалите.

...
Най-важният резултат на изборите, са процентите на гласувалите и негласувалите.
Коментари Харесай

Мая Манолова: На каквато и позиция да съм, на първо място ще бъдат правата на гражданите

Най-важният резултат на изборите, са процентите на гласувалите и негласувалите. Налице е голяма бездна сред жителите и партиите. Хората не чакат да бъдат представлявани от партиите, които излъчиха претенденти. Липсва доверие на жителите в страната, институциите и политическите партии. Това сподели омбудсмана на Република България Мая Манолова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Очевидно политиците са доста надалеч от проблемите на хората “, прави извод тя.

Тя разяснява и спекулациите дали ще се кандидатира за кмет на София или за водач на Българска социалистическа партия. „ Свързват ме с всяка овакантена позиция в страната. Имам си работа и съм наясно, че в политиката се влиза с две цели или да си погладиш самочувствието, или да работиш за хората. Рейтингът не е това, което ме блазни. Истинската ми грижа е за проблемите на хората “, акцентира Манолова.

„ На каквато и позиция да съм, преди всичко ще бъдат правата на жителите, без значение дали ще се върна в адвокатската ми адвокатска фирма или ще заемам друга позиция. Ако реша да се кандидатирам, няма по какъв начин да стане скрито, няма по какъв начин да бъде кабинетен сговор, по този начин вършат претендентите на олигархията. Ако реша ще го разглася обществено и транспарантно, сега нямам такова решение “, разясни омбудсманът.

На въпрос дали въпреки всичко разсъждава дали ще се върне в политиката, Манолова отговори, че и сега се занимава с политика. „ Бих обмисляла такива ограничения в случай че напъните на мен и моя екип не дават резултат. Депутатите намират работа да се занимават с всичко друго само че не и с банките, Столична община през днешния ден отсъстваха от полемиката за сметките на Топлофикация. Тогава може би ще потърся други принадлежности, с цел да довърша моите дела ", безапелационна е Манолова.

По отношение на изборната администрация, Манолова разкритикува късното предоставяне на методическите инструкции във връзка с машинното гласоподаване. "От първи януари следващата година ще се гласоподава единствено с машини и е належащо всичко да е ясно ", безапелационна е Манолова.

„ Доверието е най-важното. За него би трябвало да работим “, уверена е Манолова.

Тя разяснява и дотациите за партиите. „ На процедура става дума за разхищаване на над 6 милиона лв. годишно. Изразих ч позиция, че законът е пределно явен. Абсолютно заслужено е партиите да върнат надвзетите суми и те да бъдат употребявани за общественополезна активност “, сподели още Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР