Най-важният приоритет в момента пред политиците е да възстановят парламентаризма.

...
Най-важният приоритет в момента пред политиците е да възстановят парламентаризма.
Коментари Харесай

Юрист: Имаме Тодорживковски дългове, Жанвиденовска инфлация, Байганьовска шуробаджанащина и Брежневски застой

Най-важният приоритет сега пред политиците е да възстановят парламентаризма. Това е единственият ни поръчител за демократично и устойчиво развиване на страната. Защото през миналите две години ние изживяваме българския ваймацки миг. Период на накърнимост на демокрацията, на тлеещи властнически упоритости, хрумвания, прикриване зад така наречен президентска република. И дружно с това имаме една политическа структура, която дестабилизира стопанската система страната. Ние сега имаме страна, която след две години сходно ръководство стана с Тодорживковски задължения, с Жанвиденовска инфлация, Байганьовска шуробаджанащина и Брежневски застой - за две години камък върху камък не е комплициран в страната. 

Това разяснява пред Нова тв юристът Борислав Цеков.

Който твърди друго, да ни го покаже. Обаче ще ни покаже въздух под налягане. Това е пагубно за държаватга, тъй като вървим обратно. Трябва да създадем държавно управление, което е следено от Народното събрание. То би трябвало да направи проверка на служебните държавни управления, които безотговорно управляваха, намесваха се в разнообразни сфери, намесваха се директно в изборите, президентът реши, че може да дефинира външната политика на страната по метод, друг от волята на депутатите. Така че имаме потребност от следено държавно управление. Сега имаме потребност от интелигентна финансова политика. Икономиката на първо място, уточни той.

Важни са всички тематики, само че на първо място в стопанската система, акцентира той.

Нужен е действителен мироглед. А действително хората се интересуват от цените, от инфлацията, от заплатите, от борчовете. Така че стопанската система на първо място останало, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР