Най-важният обект в Пловдивска област - разширението на Асеновградско шосе,

...
Най-важният обект в Пловдивска област - разширението на Асеновградско шосе,
Коментари Харесай

Работата по Асеновградско внезапно спря! Защо няма да е готово скоро?

Най-важният обект в Пловдивска област - разширението на Асеновградско шосе, е спрян. "Отпреди Нова година по трасето не се работи ", удостовери пред  "24 часа " инж. Паун Иванов, представител на компанията реализатор.
"Нещо не е наред. До началото на декември всеки ден виждахме голяма техника и хора, в това число и в събота и неделя. Повече от 20 дни там нищо не се прави ", сигнализираха асеновградчани, които ежедневно пътуват до Пловдив и назад.

Строежът персонално се следи и следи от регионалния шеф Здравко Димитров. При една от последните му инспекции на 7 декември м.г. той увери, че при положително време работата по новото платно ще завърши и придвижването ще бъде трансферирано на него. А строителите щели да стартират рехабилитация на съществуващото платно. Това обаче не по този начин.

"Източното платно в действителност е направено, остава да бъде положен износващият пласт, само че това ще стане, когато изградим двете кръгови колела - на разклона за с. Долни Воден и на околовръстното за Асеновград към цех "Калцит ", както и отводнителните системи ", изясни инж. Паун Иванов. По думите му градежът е спрян, тъй като чакат АПИ публично да им разпореди двете спомагателни кръстовища.

Според осведомени работата по обект № 1 в Пловдивска област ще се забави, тъй като занапред би трябвало да стартира планиране на локалните платна, които бяха изпуснати. Това е предоставено на общините Асеновград, Куклен и "Родопи ".

"Мисля, че заданието към този момент е направено. Трите общини отделихме по някой лев за него. Ние платихме към 20 000 лв.. Кой колкото може ", сподели кметът на "Родопи " Пламен Панчев. Той добави, че пари за отчуждение нямат, само че се надявал страната да отпусне.

Предстои планът да мине през експертния съвет на АПИ и да се разгласи парцеларен проект. След това би трябвало да бъдат осъществени отчуждителни процедури и превръщане на самия п© Plovdiv24.bg роект за разширението на пътя Пловдив-Асеноград, в който да бъдат включени локалните платна и отводняването. После идват процедурите по публични поръчки за тези действия, които лишават време. Строители с опит считат, че това ще забави работата доста. Някои позволяват, че до края на годината може и да не завърши целият обект.

"Може отчуждаването да стане и бързо, и постепенно. Зависи от процедурите. Има ново техническо решение. Не бива, в случай че желаеме пътят да стане прекрасен, да бързаме с стартирането на новото платно. А и в студените дни не може да се поставя износващият пласт ", счита инж. Паун Иванов. Той напомни, че крайният период за целия обект е през септември, само че се надява да приключат по-рано.

За известно закъснение на работата по обекта удостовери и регионалният шеф Здравко Димитров. "Другата седмица ще направя оперативка с кметове, представители на АПИ, "Напоителни системи " и на всеки ще дам съответни задания със периоди ", добави той.

 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР