Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Бронирани

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Бронирани
Коментари Харесай

Три минути: Държавата си иска пристанището от Лукойл. Протест иска оставката на Радев

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Бронирани машини за УкрайнаПротест против президентаЗащо е толкоз горещо
обща управническа стратегия и ще подпишат съглашение, сподели в водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Двете обединения поддържат държавното управление и имат представители в него, само че до момента не се подписвали съдружно съглашение.
Парламентът поддържа нова помощ за Украйна
Комисията по защита в Народното събрание гласоподава България да помогне на Украйна от складовете на Министерство на вътрешните работи. Става дума за машини от 80-те години с отпаднала нужда. ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ поддържаха решението.

Комисията по икономическа политика одобри на първо четене законови промени, които целят на нефтеното пристанище “Росенец ” край Бургас. Предложението е на ПП-ДБ и беше подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Това може да е стъпка към промяна на собствеността на рафинерията в Бургас,.

Същите партии одобриха на първо четене и, които са основно изискване за участие на България в еврозоната. През февруари същите законови промени не се одобриха, тъй като всички партии с изключение на Политическа партия и Демократична България неодобряваха гласуването.
Протест изиска оставката на президента
Протест в София Румен Радев. Участниците са недоволни от позициите на президента - най-много тези за войната в Украйна.

Той разделя, въплъщава или вреди на българите? Президентът неотдавна упрекна в “безродие ” група българи, а след това сподели, че Украйна е тази, която “настоява ” да води война., че Радев би трябвало да бъде подложен в изолираност.

Радев подлага на критика претендента, като сподели, че той “ще съобщи (…) родината си ”. Изявлението на президента пристигна в същия ден, в който представители на “Възраждане ”, Има Такъв Народ и ГЕРБ подлагаха на критика Терзиев в Народното събрание.
Висш съдебен съвет освободи Ясен Тодоров
Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет освободи. Това стана по предложение на краткотрайния основен прокурор Борислав Сарафов, който за пръв път изиска оставката му след гърмежа до кортежа на Иван Гешев през май.

Висш съдебен съвет продължава да бави първото следствие против Сарафов по новия механизъм. Прокурорската гилдия още веднъж не назначи за прокурор съдията, която беше избрана да ревизира сигнала, каквото е условието в процедурата,.

Депутатът от ГЕРБ от депутатския си имунитет, заяви ръководителят на Народното събрание. Той е разследван за полово принуждение над 14-годишно дете, само че отхвърля обвиняванията против себе си.
Русия струпва военни край Купянск
Русия струпа 100 хиляди военни, които неотдавна напредват в региона на Купянск. Според украинските военни армията е там още от януари. При всички положения ситуацията в региона е под надзор, настояват те..

Украинските войски освобождават село в Донецка област, само че заварват противопехотни мини на всички места. Те са оставени от отстъпващите съветски сили и целят да забавят напредването на войските на Киев..

Руската войска. Местните управляващи споделиха, че градът е претърпял “адска нощ ”. Според украинския президент Володимир Зеленски задачата на офанзивата са били уреди за експорт на зърно.

Президентът на Русия да посети интернационална среща в Република Южна Африка, тъй като може да го арестуват. Международният углавен съд го уличи във военно закононарушение и изиска ареста му през март.
По света
Съединени американски щати глобиха македонския предприемач с български паспорт. Той е осъждан за пране на пари поради скица с парцели, а преди този момент - през 2018 година, България го предложи за почетен консул в Охрид.

Американски боец беше арестуван в Северна Корея при опит за влизане в страната. Това е първият сходен случай от близо 40 години. Кой е боецът? Какво тъкмо е станало? Какви ще се следствията?.

Журналисти разкриват принуждение, апетит и унижения в домове за възрастни в Румъния. Реакцията и оставките обаче идват с 6 месеца забавяне..
Три рекомендации
Горещо ли ви е? Не сте единствени. На доста места по света през последните седмици са регистрирани температурни върхове. Учени изясняват жегите с няколко естествени феномени - Ел Ниньо, Цербер и Харон. Какво съставляват те?.

Легендата гласи, че закача на портата на църквата във Витенберг свитък с 95 тезиса, само че не с цел да разрушава църквата, а с цел да я реформира. Така обаче Мартин Лутер поставя началото на протестантството. Пламен Асенов.

В неделя на историческия край на Уимбълдън, в който Карлос Алкарас победи Новак Джокович, един българин беше на корта и отсъждаше къде са попаднали ударите им. на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР