Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: България продължава с руския петрол, но спира “луксозното пребиваване” на украинците

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Преместването на бежанцитеРазкачването от РусияАндреус Тапинас
Дойде денят, в който хиляди украински бежанци би трябвало да се изнесат от хотелите, в които до момента бяха настанени. Кабинетът приключи проекта за разселването им и в този момент, по какъв начин да стигнат до такава степен и какво ги чака след това. Свободна Европа споделя от мястото на събитието.

Премиерът за завършек на "луксозното престояване " на украински бежанци в България. Думите му идват ден откакто вицепремиерката разгласи внезапна смяна в държавния проект. Тя упрекна самите украинци за неуспеха, а някои от тях пред Свободна Европа, че нямат никаква информация.

Имате ли мнение по тази тематика? Пишете ни на.
Живот без съветски нефт и газ
Лидерите на Европейския съюз се схванаха за ембарго върху съветския нефт, само че с изключения. Едно от тях е България, а единственото пристанище в Европейски Съюз, което ще приема танкери с съветски нефт.

Унгарският министър председател Виктор Орбан се показа за огромния победител от договарянията. какво тъкмо е решението за петролното ембарго, какви са изключенията и кой какво получава.

, че стопира доставките за водещата датска енергийна компания "Йорстед ", както и за немската "Шел енерджи Юръп ". Причината е, че те не са направили заплащанията в рубли. Преди това доставките за Нидерландия и Финландия. Първи бяха България и Полша, а тук може да си припомните, че има живот и.
Разкачването от Русия
Поддържаните от Русия възнамеряват да национализират задграничните кораби, намиращи се на пристанището в Мариупол, измежду които е и българският транспортен съд "Царевна ".

Агенцията по вписванията е отказала на някогашния финансов министър и неговите съдружници да придобият българския бизнес на съветската ВТБ. Причината - съветската банка е в листата със глобите на Европейски Съюз.

"Ние сме очевидци на разкачване на Европа от енергийната и стопанска система на Русия ". Това сподели анализаторът пред Генка Шикерова в Студио България на Свободна Европа. Намерете време да гледате изявлението през днешния ден.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, помогнете и вие на други хора - изпратете им, с цел да се абонират.
Нови оръжия за Украйна
Американският президент, че Съединени американски щати ще дават на Украйна по-модерни ракетни системи и амуниции, с цел да могат "по-точно да обстрелват основни цели на фронта ". Става дума за високомобилните артилерийски ракетни системи HIMARS.

Пореден украински град е в руини - това е Северодонецк. Руските сили към този момент превзеха забележителна част от града и обстановката е “ ”, както споделят локалните хора.

Съд в североизточния украински град Котелва осъди на по 11 и половина години затвор, откакто ги призна за отговорни в осъществяването на военни закононарушения.

Присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО към този момент стартира. Двете страни създават оръжия, част от които в този момент ще влязат в арсенала на НАТО. част от оръжията, които се създават в двете страни.

Станете част от общността на Свободна Европа във, с цел да получавате новините напряко в телефона си.
И Човека на деня
С негова помощ една страна дребна страна с население от 2,7 милиона души събра 5 милиона $ за три дни. Това е литовският ефирен водещ. Той събра парите, с цел да купи турски безпилотен аероплан "Байрактар " за потребностите на украинските военни сили. Тапинас е Човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР