Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Проруските сили посочиха еврото като следващата си мишена. Къде ще отидат бежанците от Украйна

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
ЕмбарготоЕвротоАнна Манолова
Днес следобяд стартира среща на върха на Европейския съюз. До последно не престават договарянията за налагане на ембарго за импорт на нефт от Русия. Ден по-рано “Блумбърг ” заяви, че на България пролонгация доникъде или до края на 2024 година. Ако се чудите дали България може без съветски нефт, напомням ви - ще откриете отговори на въпросите, които си задавате.

Като стане дума за съветски нефт, се сещаме за “Лукойл ”, който от десетина години не заплаща налог облага в България. Сега шефът на чака съветската компания да стартира да заплаща. Може да сте пропуснали това - Защо съветският нефт е по-евтин, само че порастват.

Искате ли да споделите с нас вашето мнение? Пишете ни на.
Еврото и войната против еврото
Правителството одобри проект за от 1 януари 2024 година. Планът планува опазване на настоящия курс и цени в двете валути още 9 месеца. Министрите от Българска социалистическа партия и “Има подобен народ ” са дали своят вот срещу.

Ден по-късно проруската партия, че стартира да събира подписи за референдум за еврото. Следете уеб страницата на Свободна Европа, с цел да разберете за какво това е невероятно.

Не единствено представители на упоменатата партия, само че и други хора отхвърлят очевидните обстоятелства за войната в Украйна. Затова са изложени под намерено небе в София до 9 юни. Те гледат право към Паметника на Съветската войска, сякаш имат нещо да му кажат.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, помогнете и вие на други хора - изпратете им, с цел да се абонират.
Четвърти месец война
Украинският президент Володимир част на страната за първи път от началото на съветската инвазия. Той отиде в Харков, откъдето Москва изтегли военните си, с цел да ги концентрира по други фронтови линии.

офанзивите си против последните два огромни града под украински надзор в източната Луганска област - Северодонецк и Лисичанск.

Главната цел на Русия е “освобождението ” на Донбас, сподели съветският външен министър пред френската телевизия TF1.

Интензивните съветски ракетни обстрели принуждават локалните поданици непрекъснато да се крият в бомбоубежища. “, смут. Кой да допусна, че ще попадна в подобен пъкъл ”, споделя 74-годишната Оксана.
Хляб и борш
Светът чака рецесия за зърно, Украйна е измежду най-големите експортьори, само че Русия е блокирала пристанищата. Руският президент Владимир - да пусне корабите, само че да отпаднат глобите.

Съборът на Украинската православна черква взе решение с Русия поради нахлуването на съветската войска в Украйна. Досега украинската черква беше лоялна на Москва.

ЮНЕСКО ще прегледа незабавно кандидатурата на Украйна обичайна да бъде включена в листата с нематериалното културно завещание.
В България
Едва петима украински бежанци отпътуваха към вътрешността на страната. По-късно от Бургас са отпътували още 57 души. Останалите са отказали.

Остават единствено два дни до крайния период, в който украинските бежанци би трябвало да са напуснали хотелите си. Какво ще се случи след 31 май? известното.

Обвиняемият банкер няма да си пристигна в България, откакто съд в Белград дефинитивно отхвърли да го екстрадира. Междувременно научаваме, че той е получил политическо леговище в Сърбия.

Осем души подадоха документи в състезанието за нов общоприет. Сред тях е и сегашният шеф Емил Кошлуков.
Три рекомендации
В Мюнхен умря, един от незабравимите гласове на Радио Свободна Европа от края на комунизма. Диана Иванова напомня по какъв начин се приказва с хората, в случай че цяла страна ти пречи. Не пропускайте описа за Анна Манолова, псевдоним на журналистката Силвия Стайкова.

Намерете още 3 минути през днешния ден за - Гертруд Каудерс умира в концлагер по време на Холокоста. Но преди този момент тя съумява да скрие стотици свои картини в стените на една къща. Днес те са при потомците ѝ.

Той има вяра, че отношението към храната е също толкоз значимо като четенето и писането. навърши 47 години. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР