Най-важните и съответно предпочитани за покупка на изплащане устройства за

...
Най-важните и съответно предпочитани за покупка на изплащане устройства за
Коментари Харесай

Смартфон и телевизор купуват най-често българите на изплащане.

Най-важните и надлежно желани за покупка на погашение устройства за българите са смарт телефонът и тв приемникът. Това е един от главните заключения в новото издание на известната ранглиста „ Топ 10 на погашение “ от БНП Париба Лични Финанси.

През първите 6 месеца на 2019 година 56% от заявките за финансиране на покупка на артикули на погашение, подадени към БНП Париба Лични Финанси, са били за съвременни смарт устройства за връзка и развлечение. Интересна наклонност е, че най-търсеният смарт телефон през първото полугодие на този година е на същата междинна цена като спечелилия година по-рано, до момента в който тв приемникът е с 30% по-евтин от предходната година. Въпреки това, тазгодишните спечелили са с доста по-добри характерности, в сравнение с през 2018 година Това демонстрира, че с развиването на технологиите тези устройства са по-достъпни и хората могат да си купят по-висок клас смарт телефон и тв приемник на по-ниски цени.

В същото време българите влагат повече пари в бяла техника и мебели. За интервала януари-юни 2019 година хората са дали 26% повече за хладилници, перални и готварски печки и 20% повече за диван и обзавеждане за спалня. Очевидно, защото тези покупки се употребяват по-дълго, клиентите са подготвени да платят повече за един по-висок стандарт на живот като си купуват на погашение модерни, енергийно-ефективни домашен уреди и по-голямо и по-удобно обзавеждане.

Целта на от време на време изготвяната ранглиста „ Топ 10 на погашение ” е да даде ясна картина на потребителското търсене. Рейтингът класира най-търсените модели измежду 10-те най-търсени вида артикули, съгласно данните от постъпилите молби за потребителски заем от БНП Париба Лични Финанси за покупка на артикули на погашение. Новото издание е основано на стоките, за които клиентите аплайват за покупка на погашение през първата половина на 2019 година Около 60% от тях са за 10-те най-търсени артикули. Класацията може да се смята за показателна за пазара у нас, защото компанията е измежду водачите в бранша на потребителско кредитиране с пазарен дял от над 1/3 при финансирането на покупки на погашение и предлага най-голямото портфолио от профилирани потребителски заеми. През последните 18 години над 1.5 милиона души са употребили финансовите артикули на компанията.
39.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР