Най-важните генетични инструкции при всички нас идват чрез нашата ДНК,

...
Най-важните генетични инструкции при всички нас идват чрез нашата ДНК,
Коментари Харесай

Спомени се предават на 14 поколения надолу

Най-важните генетични указания при всички нас идват посредством нашата ДНК, която се предава надолу по поколенията. Но средата, в която живеем, също може да предизвиква генетични промени.

Учени откриха, че промени, провокирани от средата, могат да бъдат предадени на просто на идващото потомство, а на зашеметяващите 14 генерации надолу при животни, а точно при един тип кръгли червеи.

Учените са модифицирали генетично един кръговиден червеи, като са му предали транс-ген за флуоресциращ протеин. Когато се задейства, този ген е карал червеят да флуоресцира под ултравиолетова светлина.

Когато са били пренесени в по-топла среда от 25 градуса по Целзий, генът се е задействал и червеите са почнали да светят. Но когато са били върнати в естествените си по-студени температури, те отново са траяли да флуоресцират, въпреки и по-слабо, което демонстрира, че генът е бил деен.
Това е посочило, че червеите са запазили памет от средата на по-топлия климат. Оказва се, че тази памет е била предадена на голям брой генерации от типа, никое от което не е преживявало преди този момент по-топъл климат. 

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР