Най-важна при шпионските скандали е реакцията на властите. Имиджът на

...
Най-важна при шпионските скандали е реакцията на властите. Имиджът на
Коментари Харесай

Нейнски за шпионския скандал: Не помага за свалянето на съмненията, че България е троянски кон на Русия в ЕС

Най-важна при шпионските кавги е реакцията на управляващите. Имиджът на страната страда от сходни произшествия и не оказва помощ за свалянето на подозрението, че България е троянски кон в Европейски Съюз на страни отвън съюза, каквато е Русия. Това разяснява в " Денят стартира " някогашният външен министър Надежда Нейнски във връзка шпионския скандал във Англия.



Решението да се откриват изборни секции в чужбина на всички места, където има задоволително българи, не дава действителна опция на страната да управлява кой действително се занимава с изборите, а контролът е извънредно занижен, счита Нейнски.

" Трябва да се намерения за законодателство и за метод страната да подсигурява, че има надзор в секциите в чужбина. От посланика ни в Лондон разбрах, че арестуваните не са потърсили връзка с българското посолство. Те са задържани през февруари, по-късно са задържани още двама. Отказали са връзка с посолството, държат се в разнообразни затвори и против тях има доста съществени обвинявания, в това число подозрения, че са подготвяли отвличания в интерес на Руската федерация ".



Важно е за България този случай да бъде разнищен и да се вземат съответните ограничения такива случаи да не се повтарят, съобщи Нейнски.



Независимо чия благосъстоятелност е, Руската черква е под юрисдикцията на Българската православна черква, а съветското посолство не може да си разреши да я затваря, разяснява Нейнски.

Това е парадокс от всякаква позиция. Нещо повече - разбрах, че посланичката е споделила, че към момента българският патриарх не се е обадил на съветския да му дава пояснения. Те съгласно мен са объркали календара и не знаят къде се намират

Според Нейнски част от българския политически елити службите има уплах да се проверява Русия, а шпионската съветска мрежа у нас минава през съдействието на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) с тогавашната Държавна сигурност.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР