Най-важен за поддържането на добра физическа форма е здравословният режим

...
Най-важен за поддържането на добра физическа форма е здравословният режим
Коментари Харесай

Как да свалим натрупаните килограми? - slava.bg

Най-важен за поддържането на добра физическа форма е здравословният режим на хранене. За хората, които са си го основали, по-солидното ядене по празниците не е сериозен проблем. Това сподели в ефира на „ Здравей, България” диетологът Ипократис Пападимитракос. Той подсети, че с цел да изглеждаме добре, би трябвало да консумираме на по-малко мазнини и да се движим повече.

„ Всеки може да отслабне, само че някои го вършат вечно, а други – краткотрайно. Ако напъните са подбудени от краткотраен дискомфорт, сега, в който той изчезне, човек стопира и да поставя старания за поддържането на добра форма”, разяснява Пападимитракос.

Той е безапелационен, че за организма ни не е добре да пропущаме което и да било хранене денем, тъй като това е главната причина за прекаляването след това.

„ Алкохолът усилва апетита. Но, както споделят старите хора, казусът не е в алкохола, а в мезето”, сподели още диетологът.

Той удостовери, че отказването на цигарите при множеството хора води до струпване на няколко непотребни кг. Това се дължи на освобождението на вкусовите рецептори в устната празнина, което прави храната още по-вкусна и привлекателна.

„ Много значимо е пиенето на вода. Доказано е, че потреблението на един литър вода усилва енергоразхода ни с 330 калории”, сподели още Пападимитракос.
Източник: Нова тв
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР