„Най-уязвимите социални групи не намират подкрепа чрез бюджета. Той не

...
„Най-уязвимите социални групи не намират подкрепа чрез бюджета. Той не
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Най-уязвимите социални групи не намират подкрепа чрез бюджета

„ Най-уязвимите обществени групи не намират поддръжка посредством бюджета. Той не оказва помощ за повишение на обществената протекция на българските жители, както би трябвало да бъде ". Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков.

Според него в политиката на приходите на ДОО няма съществени стъпки в увеличението, което е належащо, с цел да се подсигуряват съответно осигурителните права на обезпечените лица и в по-голяма степен да се подсигурява салдото в осигурителните фондове.

„ Ако изобщо има някакви хрумвания в посока усъвършенстване на ситуацията, то е за сметка на осигурителните права на обособените групи обезпечени лица. Най-важните параметри на приходите са замразени и няма и намек за забележителна смяна в посока увеличение ", добави той.

По неговите думи, макар че е планувано увеличение на приходите с 560 млн. лева, приходната част на бюджета на ДОО е подценена.

„ Това се трансформира в трайна процедура и наклонност при правенето на бюджета и в края на бюджетната година, всякога, има съществено преизпълнение, което не се дължи на по-голяма събираемост, а на съзнателно подценяване на приходите ", акцентира националният представител.

„ В Алтернативния бюджет на „ Българска социалистическа партия за България " приходите се завишат във фонд „ Пенсии ", изясни депутатът.

Той предложи и да се вдигне оптималният застрахователен приход от 2600 лева на 3300 лева „ Увеличаването на фондовете „ Общо заболяване и майчинство " и „ Безработица ", се реализира като разследване от по-прецизно и отговорно отчитане на резултата от повдигане на минималната работна заплата и залагане на потребления от МФ ритъм на повишаване на осигурителните приходи в размер на 16% за 2018г., по отношение на 2017г. С по този начин плануваното и препоръчано завишаване на приходите ще се финансират предлаганите от нас различни политики по разноски ", сподели още Георги Гьоков.

„ Хората се лимитират, казвайки им, че ще има таван на пенсиите, без значение на каква заплата се обезпечават. Искаме да се вдигне този таван посредством оптималния застрахователен приход. Ще има позитивен резултат от към 70 млн. лева ", съобщи пък зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев. Той изясни, че човек, който работи и се обезпечава на 2600 лева, оптималната тежест е 33%.

„ Ние тук в Народно събрание, които взимаме над 3000 лева, нашата осигурителна тежест е по-малка. Това почтено ли е? ", попита Стойнев.

Според него хората би трябвало да знаят, че като им се усилва заплатата, ще получават и по-висока пенсия.

„ ГЕРБ да вдигнат още стажа и възрастта, с цел да лимитират хората изобщо да не се пенсионират. Тогава ви убеждавам, че няма да има никакъв недостиг " - сподели Драгомир Стойнев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР