Най-уязвимата част на всеки смартфон е екрана му - дори

...
Най-уязвимата част на всеки смартфон е екрана му - дори
Коментари Харесай

Новите екрани на "Corning" ще бъдат още по-тънки

Най-уязвимата част на всеки смарт телефон е екрана му - даже и да го пазите като зениците на очите си, с течение на времето ще се появят драскотини по него. Минимум. Телефоните със стъкло " Gorilla Glass " са малко по-устойчиви от останалите, само че и те имат проблеми.

Corning, компанията, която прави Gorilla Glass, разгласи, че е създала нова версия, наречена Victus, която ще предложи на бъдещите генерации смарт телефони по-добра отбрана от драскотини и пукнатини при рухване. Новото стъкло ще има и спомагателни функционалности. 

" Corning " са се съсредоточили върху два аспекта - устойчивост и резистентност. „ Gorilla Glass Victus “ би трябвало да подсигурява оцеляването на екрана при рухване на смарт телефона от височина 2 метра и да бъде два пъти по-устойчив на драскотини.

По-интересното е, че Victus е по-тънко стъкло, което пък подсказва, че смартфоните биха могли да бъдат още по-тънки в бъдеще.

Corning разгласи, че работи върху гъвкаво стъкло и се надява да успее да предложи дейно решение за производителите в близко бъдеще.

Интересното е, че Corning също работи върху стабилно на микроби стъкло. Заедно с компанията Otterbox, компанията разработва защита на екрана, която може да бъде устойчива на ковид. При триумф такава отбрана може да се продава настрана или да бъде запазена марка на по-скъпите модели смарт телефони.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР