Най-успешният треньор в историята на НБА Фил Джаксън остана без

...
Най-успешният треньор в историята на НБА Фил Джаксън остана без
Коментари Харесай

Ню Йорк Никс изрита легендата Фил Джаксън

Най-успешният треньор в историята на НБА Фил Джаксън остана без работа. Ръководството на досегашния му клуб Ню Йорк Никс заяви, че той към този момент е освободен от длъжността си като президент на баскетболните интервенции.

"След като деликатно осмислихме обстановката, дружно взехме решение, че Никс би трябвало да поеме по различен път ", споделя притежателят Джеймс Долан. Постът на Джаксън ще бъде ангажиран от генералния управител Стийв Милс краткотрайно, като медиите в Съединени американски щати чакат Масай Ужири да заеме позицията.

"Ню Йорк Никс постоянно ще заема особено място в моето сърце. Този град и този тим дадоха начало на кариерата ми и постоянно ще им бъда длъжен. Благодарен съм господин Долан за шанса, който ми даде да се върна тук. Исках да донеса нова купа на клуба и съм надълбоко отчаян, че не съумях да го направя. Феновете на Никс не заслужават нищо по-малко от купата ", споделя Джаксън в изказването, публикувано от клуба.

Фил Джаксън е роден на 17 септември 1945 година. Като играч печели две трофеи с Ню Йорк Никс през 70-те години на предишния век. Като треньор той има 11 трофеи - шест с Чикаго Булс и пет с Лейкърс. С 11-те си трофея той към момента е неосъществим в историята на НБА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР