Най-успешният търговец на автомобили в света - Джо Джирард, почина

...
Най-успешният търговец на автомобили в света - Джо Джирард, почина
Коментари Харесай

Почина най-добрият търговец на коли в света

Най-успешният търговец на коли в света - Джо Джирард, умря на 91-годишна възраст, откакто преди 3 дни е паднал в дома си и е получил тежка контузия на главата си, оповестява Detroit Free Press.

През 1973 година Джирард влезе в Книгата на Гинес, където е записан като " най-успешният търговец на коли в света ". Тогава Джо работи като " управител продажби " на леки и товарни коли за компанията Merollis Chevrolet в град Ийстпойнт, щата Мичиган. За година той съумява за продаде 1425 коли, което до неотдавна се считаше за международен връх. За цялата си кариера на търговец - от 1963 до 1978 година, американецът е сключил над 13 000 покупко-продажби. 

 Джо Джирард
Джо Джирард (вляво) дружно с един от създателите на Книгата на върховете Гинес - Норис Макуиртър. 

В началото на 80-те години Джо напуща автомобилния бизнес, като стартира да изнася лекции из цялата старана и написва 5 книги за изкуството на сполучливите продажби. През последните години Джирард прекара много време в правосъдната зала поради върха си, откакто някой си Али Реда - управител продажби в Les Stanford Chevrolet и Les Stanford Cadillac, оспори достижението му. Реда разгласи, че за 1 година самият той е продал 1582 автомобила и би трябвало да бъде включен в Книгата на Гинес.

В разногласието се включи и концернът General Motors, който поддържа Реда, а нещата в последна сметка стигнаха до съд. На собствен ред от Книгата на върховете оповестиха, че няма да създадат промени поради присъединяване на GM в разногласието. И обявиха, че тях Джирард си остава абсолютният рекордьор в тази категория.

Любопитното е, че поради сполучливата си кариера Джо е трябвало да промени семейството си, която по рождение е Джирарди. Това станало още първоначално, откакто клиент го попитал какъв е по народност. Търговецът дал отговор, че е  от Сицилия, което вбесило купувача и той оповестил: " Никога няма да си купя кола от Диего (Diego е унижително наименование за сицилианците, употребявано в Щатите). Това предиздвикало Джо да промени името си и от Джирарди станал Джирард.

Снимки: joegirard.com

automedia.investor.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР