Най-успешният ММА боец в тежка категория в историята на UFC

...
Най-успешният ММА боец в тежка категория в историята на UFC
Коментари Харесай

Стипе Миочич спечели реванша с Кормие и отново е кралят при най-тежките в UFC!

Най-успешният ММА войник в тежка категория в историята на UFC Стипе Миочич (19-3 MMA, 13-3 UFC) се завърна по необикновен метод с паметна победа с нокаут в четвъртия рунд в дълго чакания реванш против Даниел Кормие (22-2 MMA, 11-2 UFC) на най-голямата галавечер за годината UFC 241 в Анахайм. Миочич бе нокаутиран в първия рунд преди към година и от този момент не бе излизал в осмоъгълника, а в този момент го направи, с цел да си върне колана от Кормие и още веднъж да влезе в полемиките за най-велик за всички времена.

Stipe Miocic with the TKO for the Heavyweight title! pic.twitter.com/sVf05By6vB
— Everything Cleveland (@EverythingCLE_) August 18, 2019

Стипе е единственият с три сполучливи отбрани на купата в тежка категория, а DC бе двоен първенец, единствено че в този момент остана без нито един пояс. След единствената си отбрана на короната при най-тежките против Дерик Люис той претърпя интервенция на гърба, само че неговото завръщане бе засенчено от това на Миочич. Досега единствено Джон Джоунс можеше да се похвали с победа над DC, само че към този момент същото направи и хърватина, който приключи поредност от осем победи за американския олимпиец в битката. Стипе си направи превъзходен подарък за 37-ия рожден ден, който е в понеделник, а 40-годишният Кормие заприказва за опцията да приключи кариерата си.

He's back and new UFC heavyweight champion Stipe Miocic. #UFC241 pic.twitter.com/xuU79WDoRX
— Juan Pablo (@juanpablo1107) August 18, 2019

Двамата започнаха с замени на лоукикове и очевидно разучаваха придвижването си, като Кормие се справяше със задачата да стои на отдалеченост и с епизодични удари да намира съперника си. Именно той наниза първия ляв прав, след което добави и ляво кроше, а Миочич бе по-пасивният в първите две минути на борбата. Кормие се впусна в опит за тейкдаун, който мина в тръшкане за наслаждение на публиката. Кормие мина в полугард, а противникът несъмнено беше в неволя, само че не се панираше и опитваше да се пази. Кормие мина в цялостен гард и нанасяше удари в кръста на хърватина. Стипе изяде и няколко " чука ", след което застана в " костенурка ", само че Кормие откри междина за още " чукове " с лява ръка, а секунди преди края двамата се изправиха. Първият рунд обаче несъмнено бе в интерес на Кормие, като Миочич записва единствено няколко лоукика.

6'5 " 230lbs and Cormier picks him up like nothing!#UFC241 pic.twitter.com/uOqV0ids1Z
— UFC (@ufc) August 18, 2019

Стипе регистрира, че е бил по-пасивният от двамата и стартира много по-активно и разнообразно втория рунд, вкарвайки много леви прави. Кормие обаче също записа попадения в тялото и главата, въпреки да не бяха комбинации. Около 3 минути преди края започнаха тежките замени в главата, преди хърватинът да притисне съперника до оградата. Кормие се измъкна и продължи да протяга ръцете си, с цел да си открива пространство за дясно кроше, като двамата до края на рунда не стопираха да се впускат в страйкинг замени и не бе регистриран нито един опит за тейкдаун.

Ляв-десен от ръкавиците на Стипе разклатиха рано в третия рунд Кормие, като хърватинът несполучливо опитва да придвижи борбата на земя. Американският герой се окопити и съумя да влезе в близка отдалеченост за няколко попадения с леви прави, а Стипе го притисна до оградата при оставащи 3 минути. Кормие предизвикваше замени в страйкинг, след което бързо се изправи от неочакван тейкдаун. И двамата изглеждаха изтощени от непрекъснатите крошета и прави удари с водещите ръце, а Миочич бе очевидно оцапан с кръв на път към стола си.

Stipe Miocic regains the UFC heavyweight title stopping Daniel Cormier in the fourth round. Thoughts on Miocic's comeback? #UFC241 pic.twitter.com/o5JYlvQySW
— MMAFighting.com (@MMAFighting) August 18, 2019 Кормие стартира по-добре идващия рунд с лоукикове и ляво кроше, само че без да разклати съперника си. И двамата не държаха ръцете си високо, а Стипе записа две леви крошета в тялото. DC залагаше на единични леви крошета, а съперникът го контрираше с въпросните леви крошета, които започваха да се натрупват. Това бе най-успешният рунд за Миочич, който разклати противника след следващото ляво кроше в тялото и композиция с десен прав. Последваха още попадения в главата на Кормие и той се свлече на земята, с което бе завършен от някогашния нов първенец - победа с нокаут за хърватския пожарникар!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР