Най-успешният български състезател в свободните боеве ММА Благой Иванов разтърси

...
Най-успешният български състезател в свободните боеве ММА Благой Иванов разтърси
Коментари Харесай

Багата разтърси САЩ с историята си от 2012-а

Най-успешният български играч в свободните боеве ММА Благой Иванов раздруса Съединени американски щати с историята си. Багата е център на вниманието тази седмица, откакто в събота вечерта ще дебютира в осмоъгълника на най-голямата сцена на този спорт - UFC. 31-годишният софиянец ще се изправи против някогашния международен първенец в тежка категория Жуниор дос Сантос в основния мач на галавечерта в Бойси, Айдахо. Бразилецът се завръща на сцената, откакто една година взе участие в допинг скандал, от който в последна сметка бе оправдан, написа sportal.bg.

По този мотив Багата е издирван за редица изявленията оттатък океана. В едно от тях българинът споделя за случая в столичния клуб “Домби ” през 2012-а, когато бе намушкан с нож наоколо до сърцето. Медиите в Съединени американски щати напомнят, че Иванов е претърпял 6-часова интервенция в “Пирогов ” и е бил подложен 85 дни в  медикаментозна кома.

“Докторите ми споделиха, че единствено един на милион оцелява след сходна контузия като моята ”, споделя Благой. И добавя: “След като се възвърнах, мигновено желаех да се върна на кръга. Това постоянно е било моята воля ”. В пресата напомнят, че са нужни 7 месеца на българина, с цел да се върне в осмоъгълника и да запише победа на шампионата Белатор против Мани Лара през септември 2013-а.

“Иванов бе завлечен от WSOF през април и явно има всички нужни качества, с цел да се изкачи в международната класация и да стане кандидат за купата. Той се изправя против Дос Сантос след серия от пет следващи победи, само че ще би трябвало да даде най-хубавото, на което е кадърен, против бразилеца ”, проучват обстановката в Съединени американски щати. Циганина, както е прочут Жуниор, се намира на 7-о място в ранглистата, като е любимец на букмейкърите.
 
Интересно е да се означи, че в случай че Багата победи и се изкачи оптимално бързо в класацията на UFC, би могъл да се бие със съотборника си в АКА Даниел Кормие за международната купа. 39-годишният деец стана първият в историята на този спорт, който държи по едно и също време поясите в тежка и лека-тежка категория. Той победи с нокаут в първия рунд Стипе Миочич предходната седмица. Американецът обаче съобщи, че единственият, с който ще мери сили в кралската категория, ще бъде Брок Леснър. И след този мач най-вероятно ще се отдръпна от осмоъгълника.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР