Най-успешният български биатлонист Владимир Илиева постави за основна цел през

...
Най-успешният български биатлонист Владимир Илиева постави за основна цел през
Коментари Харесай

Биатлонистът Влади Илиев: Световното е целта!

Най-успешният български биатлонист Владимир Илиева сложи за съществена цел през сезона международното състезание. Мондиалът ще се организира от 12 до 23 февруари в Италия. 32-годишният троянец започва превъзходно спортната година. Той приключи десети на спирнта в Остерсунд (Шв). Българинът позволи две неточности в стрелбата, а единствено с една по-малко влизаше в тройката. На същото трасе Владимир завоюва бронзов орден от международното състезание през тази година.

“Имаше напрежение преди старта. Знаех, че съм в добра форма, само че нямах визия какво е положението на съперниците. В хода на надпреварата се движех добре. Единият пропуснат изстрел беше доста близо да влезе”, описа за “България Днес” Илиев.

“Важно е да се класирам колкото се може по-напред в Световната купа, с цел да са удовлетворени спонсорите. Хубаво е, че тази година международното състезание е преди европейското. Ще бъдем задоволително свежи. Обикновено останалите биатлонисти почиват за европейското, а ние трябвад а участваме в него”, изясни той.

Илиев призна по какъв начин е направил леки промени в подготовката.

“Подходих по-спокойно и направих повече спринтови тренировки. Затова се получи това положително възприятие по трасето. Ако има съвпадане при нацелване на намазването на ските и други фактори, не би трябвало да бъда отписван за всяко едно съревнование. Важното е да се уцели точния момент”, добави ветеранът.

“България днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР