Най-успешните и ценни автомобили в историята на Формула 1 се

...
Най-успешните и ценни автомобили в историята на Формула 1 се
Коментари Харесай

Знаете ли кой е най-скъпият болид от Формула 1, продаден на търг?

Най-успешните и скъпи коли в историята на Формула 1 се радват на сериозен интерес от страна на колекционерите, като миналата 2022 година също донесе мощни продажби на аукционите.

Но върхът за най-скъп автомобил от Формула 1, продаден на търг скоро ще стане на 10 години - първата позиция в класацията по цени се държи от Мерцедес W196R от 1954 година, каран от легендата Хуан Мануел Фанджо. Аржентинецът завоюва с този автомобил втората от петте си международни трофеи, а колата беше продадена през юли 2013 на аукцион на Bonhams за 29,65 милиона $.

Става въпрос за шаси №6 на W196R - автомобилът, с който Фанджо побеждава в Германия и Швейцария, а по-късно с тази кола се състезава Ханс Херман в Италия, като приключва 4-и на “Монца ”.
 Волф изясни за новия контракт на Хамилтън Волф изясни за новия контракт на Хамилтън
През 2022 на втора позиция измежду най-скъпите коли в историята на Формула 1 се подреди Ферари F2003 от сезон 2003, каран от Михаел Шумахер, като колата беше продадена през ноември в Швейцария за 10,7 милиона лири. Топ 3 добавя още един болид на Шумахер във Ферари - F2001 от 2001 година - колата, с която Михаел победи в Монако и Унгария. Този автомобил беше продаден на търг в Ню Йорк през 2017 година за 7,5 милиона $.
 Тото Волф даде обещание доста изненади от Мерцедес Тото Волф даде обещание доста изненади от Мерцедес
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР