Най-успешните бизнесмени имат поне един или два сериозни провала в

...
Най-успешните бизнесмени имат поне един или два сериозни провала в
Коментари Харесай

Понякога краят е новото начало

Най-успешните предприемачи имат най-малко един или два съществени неуспеха в своята кариера, които не са ги отказали от това да преследват фантазиите си, а са ги стимулирали да дадат всичко от себе си и да се показват по-добре в идващото си начинание. Затова, най-важното нещо, което би трябвало да осъзнаете, е, че в случай че вашият бизнес е несполучлив, това не значи, че самите вие сте неуспех.

Научете се да гледате на всеки неуспех като опция да вземете всичко, което сте научили и усвоили, и да го приложите към ново начинание или роля. Независимо от това какъв брой тежка е била загубата, би трябвало да се изправите на крайници и да продължите напред.

Не би трябвало да забравяте, че поемането на опасности е в основата на предприемачеството и че неуспехите могат да доведат до значими промени, които в края на краищата водят до по-голям триумф.

Това са пет стъпки, които ще ви оказват помощ да приемете неуспеха и да продължите напред:

1. Продължете напред, малко по малко.

Всяка смяна в живота може да донесе спомагателен стрес и да разсъни подсъзнателни страхове. Избягването на тези проблеми може единствено да вложи обстановката. Ако знаете, че скоро обстановката ви ще се промени изцяло, пробвайте да се подготвите авансово за най-тежките промени. Посрещнете ги непосредствено и малко по малко ги преодолейте.

2. Не приемайте неуспехите в бизнеса персонално

Успехът в бизнеса мъчно може да бъде очакван, изключително като се имат поради множеството непредвидени условия, които може да му повлияят във всеки миг. За това е значимо да бъдем гъвкави и мобилни. Колкото по-добре приемете смяната, толкоз по-лесно ще се изправите на крайници след тежък бизнес неуспех.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР