Най-успешната треньорка по художествена гимнастика в Италия Жулиета Канталупи официално

...
Най-успешната треньорка по художествена гимнастика в Италия Жулиета Канталупи официално
Коментари Харесай

Жулиета Канталупи вече няма да работи в Италия

Най-успешната треньорка по художествена гимнастика в Италия Жулиета Канталупи публично разгласи, че напуща работата си в клуб „ SGF Società Ginnastica Fabriano “.

Личната наставничка на две от най-успешните и обичани гимнастички на Апенините – София Рафаели (световна шампионка за 2022 година ) и Милена Балдасари разгласи, че ще продължи кариерата си в чужбина. Решението ѝ е дефинитивно, макар че двете ѝ възпитанички завоюваха квоти за олимпийските игри в Париж.

Жулиета Канталупи е внучка на легендата в българската художествена гимнастика Жулиета Шишманова и е щерка на международната шампионка Кристина Гюрова, която също работи като треньор в „ SGF Società Ginnastica Fabriano “. Все още не е ясно дали Гюрова ще последва своята щерка и ще напусне клуба и страната.

За треньор, с който да работят Рафаели и Балдасари, към този момент Канталупи е показала Клаудия Манчинели.

Според непотвърдена информация и медийни изявления италианката с български корени ще се причисли към треньорския щаб на Израел. Канталупи ще премине експериментален интервал преди да стартира работа с Айлет Зусман. Треньорката, която изведе Линой Ашрам до олимпийската купа в Токио, ще реши дали внучката на Жулиета Шишманова ще работи с националния тим или пък ще е персонален ментор на Дария Атаманов, която завоюва бронзов орден в многобоя на международното състезание във Валенсия през тази година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР