Най-трудното представление в живота си изигра Алекс Сърчаджиева в неделя

...
Най-трудното представление в живота си изигра Алекс Сърчаджиева в неделя
Коментари Харесай

Вдовицата На Ласкин Се Върна На Сцената, Алекс Изигра Най-Трудната Си Постановка

Най-трудното зрелище в живота си изигра Алекс Сърчаджиева в неделя вечерта. Само дни след гибелта на Иван Ласкин вдовицата му се качи назад на сцената в постановката „Терапевти“.

Алекс излезе пред цялостния салон и събра цялата си мощ, с цел да играе за публиката и да не покаже болката си. Въпреки тежкия миг актрисата не си е помисляла да излезе в отпуск. Тя репетира всички постановки, в които взе участие, и не е отменила нито едно от представленията или уговорките си, написа „България днес“.

„Всички постановки ще се играят. Няма смяна в програмата“, потвърдиха от билетната каса в Сатиричния спектакъл.

В постановката Алекс си партнира с шефа на Сатирата Калин Сърменов. Именно той предлага на Алекс да си вземе отмора, с цел да се възвърне прочувствено. Сърчаджиева отхвърля, тъй като не може да разочарова публиката си. И тъй като това е нейният метод да се оправи с следващия тежък удар в живота й – работата в театъра.

Пред околните си Алекс е безапелационна, че работата й в театъра е едно от дребните неща, които я крепят сега. Освен това Сърчаджиева остана напълно сама да се грижи и за щерка им София. Макар да получава помощ от другари, Алекс има вяра, че сама ще се оправи финансово.

След края на постановката актрисата излезе на сцената три пъти на бис. Всички фенове на крайници викат Александра, с цел да й покажат, че сцената и животът я викат назад и няма да бъде сама.

Алекс не спря да работи и от самото начало, до момента в който Ласкин бе в болница със съществени здравословни проблеми. Любимата му жена всяка вечер се усмихваше на екран като водеща на „ВИП брадър“, с цел да не наруши контракта си с продуцентите.

„Алекс е войник, ще се оправи!“, уверени са приятелите й.

Сърчаджиева безусловно се е стопила, видяха околните й още на поклонението на Ласкин. Макар и с изпито лице, Алекс не сподели страданията си пред аудитория.

Иван беше признат във ВМА на 28 декември. Преди това е лекуван в „Пирогов“. Тежката диагноза, която лекарите слагат, е чернодробна непълнота. Трансплантация е единственото избавление, което можеше да го вдигне още веднъж на крайници. Уви, това се оказва невероятно. Във ВМА той е подложен в изкуствена кома по решение на лекуващите лекари. Ласкин има затруднения, което прави невероятно присаждането на животоспасяващия му орган. Според лекари възможна трансплантация е можело да се случи едвам след месеци, само че артистът не разполагаше с толкоз време. Преди постъпването му в „Пирогов“ Ласкин е изтърпял ужасни и безчовечен болки, споделят сътрудниците му артисти. Всички негови близки незабавно научават, че оптимистична прогноза за положението му няма. Заради вярата, че въпреки всичко до трансплантация може да се стигне, част от актьорите в Народния спектакъл приканват да се подари кръв. По-късно близки до фамилията му разкриха, че това на този стадий не е нужно, а повода е, че до интервенция надали ще се стигне. До последно всичките му близки се надяваха, че ще се случи знамение.

„Разговаряхме много пъти, до момента в който лежеше в „Пирогов“. Вдъхнах му сили и кураж да се бори, по мъжки“, показа преди седмица пред „България Днес“ Христо Мутафчиев. През цялото време за него се молеха майка му и неговите двама братя.

Стотици хора, даже непознати не спираха да го поддържат в обществените мрежи, а жена даже изяви подготвеност да стане донор.

Ласкин е един от дребното, които намерено са признавали, че имат проблеми с алкохола. Актьорът се бори с диагнозата още от 2012 година. Неговото лекуване до последно се управлява от гастроентеролога проф. Никола Григоров. Същият прави опити преди години да излекува и най-хубавия другар на Ласкин – Чочо Попйорданов.

„Имам тежък проблем с алкохола. Пия доста! Признавам го, тъй като това е първият стадий да стартира лекуването. Така съм посъветван. Аз съм борбено момче и съзнавам през какво би трябвало да мина“, споделя Ласкин със сълзи на очи пред Мартин Карбовски, а обичаната му Алекс Сърчаджиева държи ръката му.

„Никой не знае по какъв начин, това се случва внезапно. Изключителен алкохолик и пияч съм. Търся избавление в това да пия. Алекс знае за това. Боря се и ще се боря, тъй като съм пич“, изповяда тогава Ласкин. В годините след признанието му той в действителност води битка. Казва, че пие вино с другари, а Алекс Сърчаджиева доста му оказва помощ.

Голямата щерка на Иван Ласкин – Люба, учи медицина, научи „България ДНЕС“. Тя следва в Медицинския университет в София. Люба се е справила повече от сполучливо на изпитите напролет и в този момент е в първи курс. Тя е призната на първо класиране и е на едно от първите места по бал.

„Много е ученолюбива. Това искаше да учи и сама си реализира задачите. Нямаше по какъв начин да помогне на татко й, само че нека да излекува доста хора“, надяват се близки на фамилията.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР