Най-трудните битки са тези, които водим със самите себе си

...
Най-трудните битки са тези, които водим със самите себе си
Коментари Харесай

6 неща, които ще ви направят по-силни психически

Най-трудните борби са тези, които водим със самите себе си - душевен устойчивите хора го знаят най-добре. Пътят към триумфа се начертава първо в мозъка ни. Затова и е значимо да сме ментално здрави и мощни, написа Inc.com. Ето по какъв начин да го реализираме.

1. Знайте какво тъкмо желаете.

Хората, които са уверени в пътя, по който са поели, и са наясно с неговото начало и край, не приказват с двусмислици и недомлъвки за своите планове и дейности. Те са фокусирани напълно върху това, което желаят да реализират, и подхващат съответни и добре премислени дейности, с цел да си подсигуряват триумф.

2. Не драматизирайте ненужно.

Когато се изправят пред компликация или затруднение, някои хора имат склонността да показват обстановката, в която са попаднали, по допустимо най-лошия метод, когато в реалност нещата не са толкоз неприятни, колкото наподобяват на пръв взор. Те имат наклонността да приказват с крайности и да вършат от мухата слон. Психически устойчивите хора въпреки това заобикалят драматизирането на обстановката и слагат акцент върху намирането на решение на казуса допустимо най-бързо.

3. Спрете да съжалявате за решенията, които сте взели в предишното.

Психически мощните хора от време на време съжаляват за решение, което са взели, откакто са видели резултатите и последствията от него, или за къс интервал по-късно, само че те не се сещат за неточности, който са създали преди години, и не проучват с месеци своите неуспехи. Те не мислят за това какво би се случило, в случай че бяха взели друго решение. Каквото и да се е случило, то към този момент е във вашето минало и няма надзор върху сегашното. Позволете си да продължите напред.

4. Не се превръщайте в уединен войник.

Когато са изправен пред някакво затруднение, първият въпрос, който си задават хората със мощна душeвност, е: „ На кого би трябвало да се обадя за помощ през днешния ден? “. Успешните хора се заобикалят с другари и ментори, на които постоянно могат да разчитат и от които могат да получат препоръки за всяка обстановка.

5. Старайте се да постигате най-малко по една реалистична цел всеки ден.

Хората със мощна душeвност знаят по какъв начин да ръководят времето си. Всяка заран те начертават работния си ден и си задават една съществена цел, която би трябвало да реализират. Въпреки че няма по какъв начин да се приготвят за непредвидимите условия, пред които ги изправя тяхното всекидневие, тези хора постоянно се придържат графика си, с цел да бъдат сигурни, че когато в края на деня изоставен офиса ще са приключили задачата, която са си сложили сутринта.

6. Фокусирайте времето и силата си върху най-важното.

За да избегнете загубата на време, всеки ден би трябвало да си задавате въпроса: „ Какво е най-важното нещо в живота ми сега? “. Това е региона, в която би трябвало да инвестирате по-голямата част от вашето време и сила, в случай че желаете да бъдете по-продуктивни и сполучливи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР