„Най-трудната битка днес е срещу омразата и отричането, които населиха

...
„Най-трудната битка днес е срещу омразата и отричането, които населиха
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова бе гост на честването на Международния ден на мира в София


„ Най-трудната борба през днешния ден е против омразата и отричането, които населиха душите ни. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на тържественото отбелязване на Международния ден на мира пред Паметника на Незнайния боец в София. Традиционното честване се провежда от Съюза на ветераните от войните на България, Дружеството на Организация на обединените нации в България, взаимно с публични, патриотични и юношески организации.
„ Нашето потомство е потомство на мира - одобряваме го за непрекъсната големина, върху него градим живота си. Но мирът не е даденост и всеки ден всяка наша мисъл и деяние би трябвало да са ориентирани към неговото запазване ", уточни в приветствието си Илияна Йотова.
„ Догодина ще отбележим 75 години от края на Втората международна война - най-голямата злополука, която претърпя човечеството. Смятаме, че сме затворили един път вечно тази страница и сме научили уроците си. Но дали това е по този начин ", запита риторично вицепрезидентът.
Илияна Йотова уточни, че от доста години насам светът не е бил толкоз обезпокоителен, с толкоз спорове в разнообразни точки на света. Вицепрезидентът дефинира климатичните промени като едно от най-големите провокации през днешния ден. „ Те накараха доста хора да загърбят дома си и да тръгнат към незнайното в търсене на по-добро място за живот ", означи Илияна Йотова.
Тазгодишното мото на Международния ден на мира е „ Природата не води договаряния ". „ Преговори би трябвало да води всеки вътре в душата си с ясната отговорност пред бъдещето на планетата ", съобщи вицепрезидентът.
През 1981 година Организация на обединените нации афишира 21 септември за Международен ден на мира.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР