Най-топлите дни по принцип са в края на юли, и

...
Най-топлите дни по принцип са в края на юли, и
Коментари Харесай

Климатоложка обяви аномалията студено лято за нормална и обясни защо

Най-топлите дни по принцип са в края на юли, и тази година ще бъде по този начин. Да, ненапълно времето е особеност, само че това е наклонност от последните години. Тези аномалии се дължат най-много на климатичните промени и на климатичните циркулации. 

``
реклама

Това изясни в утринния блок на Българска национална телевизия климатологът доцент Елисавета Пенева по отношение на метеорологичната конюнктура у нас и по света, написа Блиц.

,,В последните 10-15 години има наклонност към по-меки зими и по-хладни лета. Това се случваше предходната година, и по-миналата година, тъй че това са по-скоро естествени процеси``, уточни доцент Пенева.

Тя допълни, че в световен аспект юни е бил най-топлият месец от последните години, само че на Балканския полуостров температурите са били близки до естествените за месеца.

,,Убедена съм, че има световно стопляне, демонстрират го и последните резултати, съгласно които 50% от него се дължи на човешкия фактор, а останалата половина са естествено влияние``, сподели в умозаключение климатологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР