Най-титулуваната българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева се завърна в

...
Най-титулуваната българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева се завърна в
Коментари Харесай

Петя Неделчева се завърна в бадминтона

Най-титулуваната българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева се завърна в спорта и взе участие на Eurasia Открит интернационален шампионат на България с награден фонд 10 хиляди $.

Надпреварата стартира през днешния ден в зала "Европа " в София. Неделчева взе участие в квалификациите на двойки дами дружно с Мария Мицова. Двете изгубиха в първия кръг от поставените под номер 3 в схемата на пресявките Абигейл Холдън и Лизи Толман (Англия) с 21:12, 16:21, 14:21 за 45 минути.

За Петя Неделчева това беше първо съревнование, откакто роди своя наследник. За последно тя игра през април 2017 година. Неделчева беше старши треньор на националния тим на България на европейското състезание по бадминтон за юноши, девойки, мъже и дами с повреден слух, което се организира през юли в Тренчин (Словакия).

В квалификациите на мъже двойки отпаднаха Иван Русев и Димитър Янакиев след загуба от Сердар Коджа и Серхан Салим (Турция) с 22:24, 20:22 за 22 минути. Две победи в квалификациите реализира Димитър Янакиев на сингъл мъже, а на смесени двойки триумф записаха Владимир Шишков и Стефани Стоева.

Европейските шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева са водачки в схемата на двойки дами, а при мъжките дуети номер 1 са Пейо Бойчинов и Иван Панев. Мария Мицова ще играе на сингъл дами и на смесени двойки с Алекс Влаар. Иван Русев, Пейо Бойчинов, Мария Делчева и Габриела Стоева/Якуб Битман (Чехия) също са в главната скица на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР