Най-тиражният сръбски вестник “Blic” продължава със серията си от разкрития

...
Най-тиражният сръбски вестник “Blic” продължава със серията си от разкрития
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Доказано: Цветан Василев е използвал връзките си с Кремъл, за да се укрие в Сърбия!

Най-тиражният сръбски вестник “Blic” продължава със серията си от разкрития за ограбилия 2 милиарда евро от КТБ Цветан Василев. В обява в съботния си брой, изданието хвърля светлина за какво Цветан Василев е избрал Белград за собствен кей, откакто се укри през 2014 година от българското правораздаване и се снабди с алена бюлетина от Интерпол.

Припомняме, че предходната седмица пред “Blic” проговори непосредствен помощник на Василев, който описа за закононарушението, осъществено на сръбска територия от банкера-беглец, опитал се да банкрутира с мним дълг от 47 милиона евро сръбската фабрика за стъкло в Парачин. Именно поради тази спекулация се чака в скоро време сръбската прокуратура да повдигне обвиняване на Василев. „ Blic “ разкри също по този начин, че дъщерята на някогашния банкер – Радосвета, упрекната в пране на пари, е била задържана за малко през 2017г. в Сърбия, въпреки към момента да не е екстрадирана в България.

В сегашната обява, сътрудникът на Василев, чието име се пази в редакцията на сръбското издание, удостоверява, че банкерът е задействал през 2014г. съветските си връзки, с цел да откри комфортен кей в Сърбия, а българското държавно управление е било подложено на мощен напън от съветска страна (с оглед геополитическата конюнктура тогава), с цел да отпаднат обвиняванията към него.

Виждайки обаче, че от този напън няма да има резултат, Василев се е устроил в Белград, разчитайки на съветската защита и въздействието, което Москва има върху „ близки политически структури “ в Сърбия, визирайки някогашният сръбски президент Томислав Николич и съветникът му Предраг Микич, с които и самият Василев е извънредно непосредствен. (бел. ред. - Василев има бизнес връзки с Николич, като е правил и дарения за фондацията на брачната половинка му – Драгица Николич).

Сръбският “Blic” показва, че в този момент Василев е задействал процедурата по закона „ Магнитски “ в Съединени американски щати, на същия принцип, само че в другия геополитически набор, пробвайки се посредством американски скъпоплатени лобисти, да „ откри излаз “ от тежката обстановка за него.
Сегашните разкрития в “Blic” единствено удостоверяват от дълго време известното на българското общество събитие, че Цветан Василев е приближен човек на Москва. Припомняме, че на два пъти след банкрута на КТБ през 2014г., Василев се опита да трансферира активи за над 1 милиарда евро на съветските си другари.

Първо сътрудникът на олигарха Константин Малофеев – Пиер Луврие, представяйки се за „ вложител “, получи от Василев, против 1 евро, вкупом БТК, Дунарит, Авионамс, ТВ 7, НУРТС и Фърст Диджитъл. След като аферата беше разкрита, а Луврие даже се оказа непосредствен с командира на съветските сепаратисти в Украйна – Игор Гиркин – Стрелков, на сцената излезе различен чиновник на Малофеев – Дмитрий Косарев. С него Василев беше сключил контракт за делене на парите от откраднатите активи в съответствие 80 към 20, след тяхната продажба.

Самият Малофеев персонално посети Василев в Белград, опита се да направи с негово подпомагане съветска телевизия в България, а дебелите връзки на Василев с Москва и контактите му с военачалник Леонид Решетников - някогашен началник на съветската резидентура в България, станаха притежание и от записките в персоналния му бележник, оповестени неотдавна.
Така или другояче, придобилият към този момент статут на интернационален аферист Василев (разследван от българската, сръбската и австрийската прокуратура), явно е изгубил досегашното си успокоение в Сърбия, а пандизът все по-настоятелно чука на вратата на петзвездния му хотел в Белград, без значение от съветските подкрепи или лъжите му по закона „ Магнитски “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР