"Най-тежки са пораженията в карловската болница, където е паднал покривът

...
"Най-тежки са пораженията в карловската болница, където е паднал покривът
Коментари Харесай

Вижте ужаса в Карлово и обстановката в цялата страна

"Най-тежки са провалите в карловската болница, където е паднал покривът на цялата северна част. Има ударени коли, а алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Покривът на учебно заведение "Христо Проданов " също е на земята, здравната работа в село Васил Левски също е без покрив ", сподели зам.-кметът Стойо Карагенски. В Клисура е прекратено електрозахранването, което е причина през днешния ден да е неучебен ден за учениците от града.
От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до 13 часа през днешния ден в пожарните служби в цялата страна са получени 63 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура. Основната част от тях са за паднали дървета, съборени билбордове и скъсани електропроводи.

Снеговалеж и мощен вятър има в областите Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик. 185 обитаеми места в южната част на страната са без електрозахранване. Това са:

в област Пловдив - 36 обитаеми места;
в област Смолян - 78 обитаеми места;
в област Стара Загора - 11 обитаеми места;
в област Бургас - 2 обитаеми места;
в област Хасково - 33 обитаеми места;
в област Кърджали - 5 обитаеми места;
в област Пазарджик - 7 обитаеми места;
в област Сливен - 13 обитаеми места

В Смолян са получени сигнали за паднали дървета и висящи рискови предмети от покривите на постройките. Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале. Затворени за придвижване са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и към селата Киселчово, Черново, Мугла, и Смолян - Пампорово. Със заповед на кмета на община Смолян е оповестено бедствено състояние.

Във Варна и Добрич са получени десетки известия за паднали дървета на територията на двете области. Поради изобилен снеговалеж и мощен вятър краткотрайно бе лимитирано придвижването по пътя Варна - Добрич, Добрич - Генерал Тошево - Кардам, и пътя Кичево - Аксаковска гледка. Екипи от пожарникари и спасители оказахапомощ и на закъсали заради снегонавявания транспортни средства.

Линейка с болен на хемодиализа и десетина автомобила бяха закъсали по пътя Добрич - курортния комплекс "Албена " заради навята двуметрова пряспа край село Славеево, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация за зимната конюнктура в района. По пътя за Генерал Тошево също имаше аварирал рейс.

В Ловешка област са затворени проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица. Вятърът в региона по данни на Хидрометеорологичната обсерватория при НИМХ-гр.Плевен е 10м/с.

В оперативния център на пожарната в Пловдив са получени над 30 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура. В Габрово е лимитирано придвижването по пътя Казанлък - Шипка, трафикът е ориентиран по обходен маршрут. Ограничено е и придвижването в посока Габрово по пътя от Казанлък. За товарни коли над 12 тона е лимитирано прекосяването по пътя Шипково - Рибарица. Затворен за всички типове моторни транспортни средства е Троянският проход.

От МОН пък осведомиха, че заради неприятни метеорологични условия, влошена пътна конюнктура, повреди в отоплителната апаратура, прекратено електрозахранване или висока заболеваемост в 60 учебни заведения в страната няма да има образователни занятия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР