Най-тежката мярка задържане под стража“ постанови Специализираният наказателен съд спрямо

...
Най-тежката мярка задържане под стража“ постанови Специализираният наказателен съд спрямо
Коментари Харесай

Приближените до Божков остават за постоянно в ареста

Най-тежката мярка „ задържане под стража “ постанови Специализираният углавен съд по отношение на доближените до предприемача Васил Божков – Славчо Марков и Веселин Балтов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Двамата бяха арестувани при спецакция в петък (03.07.20 г.), а по отношение на тях към този момент са повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконна група за убийства, изнудвания и други тежки закононарушения , ръководена от намиращия се в Дубай Божков.
Съдът почете настояването на спецпрокуратурата двамата да останат в ареста за непрекъснато, а решението бе взето след дълго съвещание при закрити врата и прецизни ограничения за сигурност . Така и не станаха ясни претекстовете на магистратите процесът да не бъде обществен, а бранителите на двамата се оплакаха, че в правосъдната зала не е позволен даже и наблюдаващ на Софийската адвокатска гилдия. След арестите в един от претърсените адреси, намиращ се в столичния квартал Симеоново, проверяващите са разкрили фотоси на магистрати , както и събирана за тях информация като домакински адрес, употребявани телефонни номера и други. Освен за тях, информация е била събирана и за техните фамилии, в това число и деца. Сред фотосите пък е имало такава и на върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи. В един от профилите се съдържа напътствие за снимане на магистрат и за следене на член на неговото семейство.
След съвещанието обаче синът на Славчо Марков, който е правист и юрист по делото на татко си, загатна за подхвърлени доказателства. „ В дома ни се откри някаква директория, в един списък, който имаме аз и той, която в никакъв случай, но в никакъв случай не сме виждали. Това е цялата клевета на прокуратурата “, счита юрист Филип Марков. Защитниците дефинираха претекстовете на съда да остави двамата в ареста като „ бланкетни и неоснователни, които не дават отговор на доказателствата по делото " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР