Най-тежката мярка задържане под стража“ определи съдия Велина Полежанова от

...
Най-тежката мярка задържане под стража“ определи съдия Велина Полежанова от
Коментари Харесай

Това е мъжът, изнасилил брутално старица в Банско

Най-тежката мярка „ задържане под стража “ дефинира арбитър Велина Полежанова от Районен съд – Разлог за 38-годишния Крум Томанов от Елешница, против който Районна прокуратура – Разлог повдигна обвиняване за разврат поради бруталния акт против 74-годишна жена от Банско.
Обвиняемият бе доведен в съда с белезници и засилена защита. По решение на съдята по делото бе гледано при закрити порти и в залата не бяха допускани публицисти, написа struma.bg.

След края на съвещанието арбитър Полежанова съобщи, че претекстовете й за налагане на най-тежката, планувана в закона мярка, са, че са налице всички предпоставки по член 63 от Наказателно процесуалния кодекс и най-много първата, а точно, че е налице обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост или друго по-тежко наказване, и доказателствата по делото сочат, че съществува действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго такова закононарушение.

При установяване на мярката за неотклонение е взет поради и фактът, че през 1998 година Крум Томанов е осъждан за същото закононарушение, посягайки още веднъж на стара жена, само че от родното си село Елешница, за което е получил условна присъда и е оправдан през 2001 година.

След края на съвещанието стана ясно още, че казусът касае тежко съзнателно закононарушение и обвиняването на Томанов ще бъде изменено и той ще бъде притеглен като обвинен за обезчестяване. Новото обвиняване, което ще му бъде повдигнато, ще бъде за довършено закононарушение – обезчестяване с потребление на мощ и опасност, което се санкционира по закон с отнемане от независимост от две до осем години.

В хода на досъдебното произвеждане е разпитана и пострадалата стара жена, която е дала подробни показания пред проверяващите органи за бруталното посягане против нея.

Защитникът на обвинения юрист Коцаков се разграничи от коментар, само че излизайки от залата сбито съобщи, че евентуално няма да апелира наложената на подзащитния му мярка. Датата, планувана за обжалване пред благоевградските магистрати, е 27.07.2017 година.

Обвиняемият Крум Томанов бе арестуван след еднодневно търсене от органите на реда в Банско, откакто бе махленски за бруталното посягане против старата жена. Изнасилвачът нападнал жертвата си на личния й парцел в м. Барчовица край Банско. Използвайки физическа мощ и закани, той я повалил на земята и се гаврил с нея макар съпротивата й. Освен нанесените й физически контузии дамата е под мощен стрес от преживения смут.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР