Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови днес Врачанският

...
Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови днес Врачанският
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца остави в ареста мъжа, запалил жена си в Три Кладенци

Най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ постанови през днешния ден Врачанският областен съд по отношение на Николай Петров от Три кладенци.



Той е упрекнат в това, че на 15 септември, вечерта, в селото, посредством запалване съзнателно е умъртвил Татяна Петрова, с която живеел на фамилни начала, като действието е осъществено по изключително непосилен за убитата метод.
Татяна умря от раните си на 17 септември т. година в софийската болница "Пирогов ", а това закононарушение Наказателният кодекс планува едно от най-тежките санкции – отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.



Врачанският областен съд, откакто проучва събраните до този миг доказателства реши, че съществуват всички предпоставки на Н. П. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. Съдът счете, че може да се направи обосновано съмнение, че той е причинителят на закононарушението, като са налице и другите две рискове, които постановат определянето на тази най-строга мярка – заплаха обвиненият да извърши закононарушение и да се укрие.
Определението на Окръжен съд – Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР