Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража постанови днес Районен

...
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража постанови днес Районен
Коментари Харесай

Задържаните за побоя във Войводиново остават в ареста

Най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” постанови през днешния ден Районен съд-Пловдив за 17-годишния Борис Насков Пакетов и 21-годишен Асен Насков Пакетов, упрекнати за побоя над Валентин Димчев на 6 януари тази година в село Войводиново, община Марица, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Двамата братя са упрекнати в причиняване на междинна телесна щета по хулигански подбуди.

В съда през днешния ден прокурорът акцентира, че експанзията е траяла дълго време и даже тогава, когато потърпевшият е бил паднал на земята и бил в безпомощно положение.

При снемането на данните за идентичност по-малкият от братята не можа да каже рождения си ден, наложи се юристът да оказва помощ със информация от документ. По подигравка на ориста се оказа, че е роден навръх 12 януари – денят, в който Пловдив открива Европейската столица на културата с мотото " Всички дружно сме цветове ". Въпреки справката, в която се показва приключено „ главно обучение ”, обвиненият сподели, че не може да чете и да написа. Работел с коня и каруцата в селото. По-големият брат е фамилен, има малко дете и работи на трудов контракт като зидаро- кофражист в Пловдив. И той е необразован. Досега двамата не са осъждани.

Прокурорът характеризира закононарушението като изключително брутално, ритниците по главата и юмруците са нанасяни върху падналия на земята човек даже когато са пристигнали роднините на двамата биячи и се пробвали да ги спрат. Според прокурора, двамата са лишени от базови полезности и стойности.

Адвокатът на братята Пакетови Красимир Баков изрази състрадание към потърпевшия Валентин Димчев, който през днешния ден бе опериран поради строшаване на ябълчната кост и към неговите близки, само че в защитната си теза изрази подозрение, обвързвано с смяната в обвиняването. Действително първичното обвиняване беше за нанасяне на лека телесна щета, а след ден се трансформира на междинна телесна щета. След първия обзор в болничното заведение командосът е бил освободен за домашно лекуване и не е открито строшаване, сподели юристът, това става на идващия ден. Той упрекна и медиите, че са създали от побоя първа вест, вместо да пишат за изтребителите Ф-16, за убийството в Стара Загора и за семейство Баневи. Те са настроили обществото авансово, сподели той, а за това способства и министърът на защитата Каракачанов, който, както сподели юрист Баков, прави опит за опълчване и раздухва етническо напрежение.

Адвокатът сподели още, че има и друга позиция за случая и че държанието на двамата му подзащитни е неизбежна самозащита, излязла от граници. Последният му мотив бе, че те няма да се укрият, а ще се върнат да живеят на ул. " Победа " 21 в село Войводиново, въпреки че там сега няма никого, а полицията ще ги пази.

Съдът одобри, че двамата са безспорни създатели на действието и ще се укрият и ги остави в ареста.

По същото време на посочения адрес, който значи повърхност от декар и половина, обитаем с нелегално издигнати къщи, стартира срутване на негодните за живеене. Заповедта е издадена от кмета на община Марица Димитър Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР