Най-тежка е ситуацията в Столична община, с. Мировяне, заради високо

...
Най-тежка е ситуацията в Столична община, с. Мировяне, заради високо
Коментари Харесай

Властта с извънреден брифинг за водния ад в страната

Най-тежка е обстановката в Столична община, с. Мировяне, поради високо равнище на р. Блато се обмисля частична евакцуция на застрашени къщи. Заради изпускането на бент. Студена и високите скатни води се е повишило равнището на водите на р. Струма и Конска, което наложи оповестяване на отчасти бедствено състояние в Перник, Батановци, Радомир и община Струмяни. Това заяви шефът на пожарната Николай Николов на брифинг, след съвещание на незабавно образуван щаб на виновните институции по отношение на метеорологичната обстановка и поройните дъждове в страната.

Николов сподели още, че при община Струмяни е заплашен газопроводът България-Гърция, само че са подхванати дейности за отбраната му. Той добави, че в страната няма бедстващи хора.

Директорът на пожарната изясни още, че всички язовири на територията на страната са под надзор, като 3-4 от тях преливат следено през преливнците. По думите му няма язовир, който директно да заплашва хората, като се изключи язовира над Костинброд, където преди половин час е почнало възобновяване на преливника.

По думите на вътрешния министър обстановката е постоянна. Той добави, че има региони с равнища на реките над естественото, където обаче са проведени постове, които да ги наблюдават. Там, където е належащо, се извеждат хора от домовете им.

Вътрешният министър сподели още, че министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е на място в Перник.

Енергийният министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по разяснява, че във Видин, Враца, Монтана и в София област има прекратено електрозахранване, само че екипи работят за премахване на проблемите. По думите ѝ към 100 обитаеми места са без ток, като наранени са близо 29 хиляди клиенти на ЧЕЗ.

Министърът на превоза добави, че три пътнически и три бързи влака сега са със затрдунения.

За София кметът Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска сподели, че проблемите са главно в регион Нови Искър и елементи от Надежда и Връбница. В с. Мировяне са били инсталирани защитни насипи.

Според прогнозата за времето идващите три дни се чака внезапно захлаждане и снеговалежи. До сряда преваляванията ще спрат на всички места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР