Най-търсена е плазмата от кръвна група А, което потвърждава факта,

...
Най-търсена е плазмата от кръвна група А, което потвърждава факта,
Коментари Харесай

Обявиха от коя кръвна група е най-търсената плазма

Най-търсена е плазмата от кръвна група А, което удостоверява обстоятелството, че хора с тази кръвна група са застрашени да прекарват по-тежко от . Това сподели за Радио Варна доктор Николай Николов, шеф на Националния център по трансфузионна хематология. Той прикани за повече донори на реконвалесцентна плазма, преболедували COVID-19. Плазмата се ползва за лекуване на тежко заболели пациенти с . Дарители могат да бъдат хора сред 18 и 65-годишна възраст, откакто горната граница бе вдигната с 10 години. Желаещите би трябвало да са дали позитивен PCR тест за ковид преди най-малко 40 дни. Те не би трябвало да одобряват лекарства.
Директорът на центъра доктор Николай Николов посочи пред Радио Варна, че към този момент не се изисква негативен тест. ВМА прави проучвания за антитела след взимането на плазмата. Процедурата трае към час и половина.
 7 прояви на леката форма на COVID-19 7 прояви на леката форма на COVID-19
Австрийски учени разпределиха признаците на леката форма на COVID-19 на групи. Резултатите от проучването на оповестени в сп. Allergy...
Дежурни екипи работят в събота и неделя. Необходимо е авансово записване - доктор Стефановски 0888 328 176 и доктор Павлов 0886 772 249.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР