Най-тъжното е, че година и половина пътищата са неподдържани, изтъкнаха

...
Най-тъжното е, че година и половина пътищата са неподдържани, изтъкнаха
Коментари Харесай

ГЕРБ призова ПП да поеме отговорност за поддръжката на пътищата

Най-тъжното е, че година и половина пътищата са неподдържани, акцентираха от ГЕРБ

" Продължаваме промяната " би трябвало да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност, съобщи. Това желаеха от ГЕРБ по отношение на решението на Конституционния съд (КС), което постанови като противоконституционно решението на предишния парламент АПИ да заплати единствено половината пари на пътните строители. Именно партията сезира тогава Конституционния съд.

" Народното събрание взима решения на някои от пътните компании да се заплати на 100%, а на други - 50% ", съобщи Петя Аврамова.

Николай Нанков добави, че са предупреждавали, че такова решение на Народното събрание е противоконституционно, само че все пак Народното събрание жестоко се е намесило в заплащанията на компаниите и прикани " Продължаваме промяната " " да се засрамят и да поемат своята отговорност ". Той добави, че тогавашното решение е да се притискат компании от Политическа партия.

Александър Ненков уточни, че към този момент е ясно по какъв начин 8 месеца са ни управлявали некомпетентни хора в ущърб на страната. По думите му Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " е имал лист с компании, в който е било несъмнено на кои компании да се заплати и на кои не при предходното държавно управление.

" Конституционен съд споделя, че това е несъвместима с Конституцията интервенция. Най-тъжното е, че година и половина пътищата са неподдържани. Оставеното от ГЕРБ нищо не е мръднало, нито автомагистрали, нито тунели, нито пътища ", посочи той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР