Най-старшият – Полис идва редовно у нас от годиниСпециално за

...
Най-старшият – Полис идва редовно у нас от годиниСпециално за
Коментари Харесай

Кипърска фамилия живее по съветите на д-р Емилова

Най-старшият – Полис идва постоянно у нас от години


Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

В началото на лятото Андреас Малупас идва в медицинския център на доктор Емилова. Първото му идване е предизвикано от интереса да разбере дали вярно извършва програмата на известната в Кипър лекарка, на която още преди години татко му Полис дал доверието си с реализирани отлични резултати.

Полис Малупас не спял добре, чувствал се подтиснат, затварял се в себе си, приемал повече храна от нормалното. Години наред поддържал тегло към 72-73 кг, а при идването си при доктор Емилова в Боровец към този момент тежал 95 кг. Имал високо кръвно налягане, за което приемал 4 медикамента, киселини и стомашен рефлукс, лекувани безрезултатно с хапчета.

Пристигнал дружно със собствен другар с желание да смъкна килограми и да се откъсне от натоварения си режим. Не си и представял какъв необикновен резултат ще има използването на метода за лекуване с плодове, чай и мед, и че за малко време ще се трансформира в непринуден съветник на десетки свои сънародници в Кипър, насочвайки ги към програмата на доктор Емилова.

Полис споделя, че нищо в програмата не го е затруднило. Изпълнява я тъкмо по препоръките на лекарката и нейния екип, и е най-удивен от смяната в мисленето си. Обяснява го с въздействието на лекциите, за които твърди, че са най-малко половината част от процеса на изцеление. Защото дават пояснение за нещата, протичащи се, както по време на програмата, по този начин и при съблюдаване на здравословното хранене по-късно.

Започнал е да се движи повече – върви пеш, прави СПА процедури, плува и е сменил напълно метода си на хранене. Първият му почитател бил синът му Андреас, впечатлен мощно от смяната при бащата, с който имат семеен бизнес. Андреас се хранел щедро, най-вече с месни артикули, прекалявал с пушене и бодърствуване. Сам решил да опита нов метод на живот и направил програмата единствено по усещания, споделени от бащата. Отначало 2 месеца се хранел като татко си, след това самичък решил да направи недояждане. След 10 дни на плодове и чай и 6 дни зареждане младият мъж свалил 12 кг и към този момент е уверен покровител на метода на доктор Емилова.

Полис споделя, че смъкнал килограмите до 73 /от 95/, подмладил се е, зареден е с сила и към този момент няма високо кръвно и киселини в стомаха, сънят му е спокоен. “В Никозия няма сходна стратегия ”, споделя той и по тази причина от ден на ден хора ще идват в медицинския център на доктор Емилова, предвижда мъжът. И споделя, че лекарката владее тайните и на тялото, и на душата, с цел да връща и балансира нарушената естетика. Полис има три деца и пет внуци.

Три деца има и Андреас. Също като татко си и той става мотор на смяна в менюто на фамилията и без да постанова вижданията си, децата одобряват с интерес постигнатото от таткото. Той има и всеотдайната поддръжка на брачната половинка си Марта. Още през 2012 година тя почнала да се придържа в кухнята към разделното хранене. Преди това, цели 4 години Андреас приемал всеки ден шепи хапчета за стомашен рефлукс, невроза, обриви по кожата и други Чувствал се без сили, едвам изкачвал един етаж, бил под напрежение.

Още с първото недояждане дружно с килограмите отхвърлил и недоволствата от заболяванията. Върнала се жизнеността, усещал се доста по-спокоен и убеден. Казва, че измененията са станали освен на физическо, само че и на прочувствено равнище и с подготвеност продължава да се придържа към програмата на доктор Емилова. Спрял е цигарите, не пие никакъв алкохол, а на трапезата има единствено един път седмично риба, от време на време пилешко, или едно яйце. Менюто на семейството е главно вегетарианско.

От две години и трите деца на Андреас и Марта се хранят разделно. Най-големият наследник – трето потомство Малупас, който е студент в Лондон, е свалил килограмите от 85 на 61 и също като дядо си и татко си, продължава уверено в търсене на собствен път за реализиране на здраве.

Суфле от тиквички
/1 порция/

 60-2 Настъргваме на ситно 1 неголяма тиквичка и 100 г тофу. Към тях прибавяме настрана подготвен сос от по 1 равна шепа сурово кашу и белени слънчогледови семки, соево мляко /да ги покрие ядките/, 1 супена лъжица овесени ядки – блендирани добре. Накрая прибавяме по 1 щипка морска или хималайска сол, копър и изсъхнал риган. Печем 25 мин. на 160 градуса. Може да изпечем суфлето и във форми за мъфини.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР