Най-старото и проправителствено издание в Белград вестник Политика описа и

...
Най-старото и проправителствено издание в Белград вестник Политика описа и
Коментари Харесай

Белград описа с препоръки антибългарската и антиевропейска политика на РСМ

Най-старото и проправителствено издание в Белград вестник " Политика " разказа и намерено поддържа в най-малките детайлности антибългарската и антиевропейската политика в прилежаща Република Северна Македония, оповестява БГНЕС.

Изданието намерено приканва управляващите в Скопие да не извършват рекомендациите на европейските водачи, които ще доведат до участие на страната в Европейски Съюз. Под заглавие " Европейски Съюз слага условия, а България унижава Македония " изданието повтаря целия боеприпас от антибългарската агитация в западната ни съседка, който бе сътворен след 1945 година, по време на югославския деспот Йосип Броз Тито. В обявата има линкове с " разбори и за фашистките прояви в Хърватия ". БГНЕС разгласява без съкращения " особено написания текст за в. " Политика ", както акцентира самото издание:

В рамките на единствено 15 дни македонската столица бе посетена от президента на Германия Франк Валтер Щайнмайер и държавния секретар по европейските въпроси на Франция Лоранс Бун. И двете визити в РСМ са свързани с една политическа матрица, с онази когато европейските водачи преди подписването на Преспанското съглашение убеждаваха македонците да трансформират Конституцията и името на страната, тъй като с това, както те твърдяха, ще изпълнят стратегическата си цел - евроинтеграцията.

Всички знаем развиването на събитията: Преспанското съглашение бе подписано, Конституцията бе изменена, както и името на страната, само че не се стигна до участие в Европейски Съюз. Обещанията на водачите от Европейски Съюз се изпариха, а трудностите по македонския път на евроинтеграцията продължиха да се усилват. Спорът с Гърция бе решен, само че в този момент конците за участието на РСМ в Европейски Съюз се дърпат от България с нейните неразумни претенции по отношение на македонския комшия. За да бъде преодоляно българското затруднение се пръкна така наречен " френско предложение ". Сега на тази страна се внушава още една смяна на най-големия държавен акт: по искане на България, още веднъж с обещанието, че това ще докара до отварянето на вратите на европейското семейство.

Естествено тези две " дребни " условия за европейската интеграция на РСМ се разграничават тъкмо в детайлите. Докато преди подписването на Преспанското съглашение имаше заричане, че страната незабавно след смяната на Конституцията и името на страната ще бъде призната в Европейски Съюз, в този момент даже и смяната на конституцията на РСМ не подсигурява дата за участие в европейското семейство. Нещо повече, държавният секретар на Франция по въпросите на Европейски Съюз Лоранс Бун сподели, че участието на РСМ в Европейски Съюз до 2030 година много амбициозна цел, само че не и неосъществим.

И до момента в който се приказва за нужните промени и промени за доближаването със актуалното общество България разравя наследството от Втората международна война, перчейки се на македонска земя, с настояването македонците да се отрекат от личната си еднаквост и език, както и от наследството на национално освободителната война. Всичко това до момента в който чопли в раните от Втората международна война, когато Македония беше под българска окупация, а София бе в съюз с нацистка Германия.

Превъплъщението на фашизма стартира с откриването на българския клуб в РСМ " Ванчо Михайлов “, по-късно на клуба " Цар Борис Трети “, който бе агитатор на нацизма на Хитлер и фашизма на Мусолини, с безусловната поддръжка на българското държавно управление. И освен това, министърът на външните работи на България акцентира, че няма нищо срещу обстоятелството, че в Охрид се открива клуб, който популяризира облика и делото на цар Борис Трети, макар че по негово време работи законът за " чистата раса ", който бе признат в българското заседание. Но го тормози, че в Северна Македония има учебно заведение на името на Йосип Броз Тито. Да, тормози ги името на индивида, който прогони фашизма от Северна Македония.

Тъй като Европейски Съюз резервира безмълвие за дейностите на своята страна-членка, попитахме държавния секретар по европейските въпроси на Франция Лоранс Бун дали Европейски Съюз ще застане на пътя на България и нейните претенции за заличаване на реликвите от Втората международна война, на което тя сбито отговори: Ще подкрепим Северна Македония по пътя към Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР