Най-старото читалище "Иван Вазов 1872" в Берковица, което се намира

...
Най-старото читалище "Иван Вазов 1872" в Берковица, което се намира
Коментари Харесай

Най-старото читалище в Берковица е обновено по европейски проект

Най-старото читалище "Иван Вазов 1872 " в Берковица, което се намира на центъра на града и се употребява всекидневно, е главно ремонтирано по план на локалната община, финансиран от фондовете на Европейски Съюз и бюджета на България с 1 468 065 лв., заяви краткотрайният кмет на Берковица Ася Велиславова на заключителна конференция по плана, съобщи Българска телеграфна агенция.

За 30 месеца е направена изолираност на покрива на постройката, инсталирана е слънчева апаратура за топла вода, направена е изолираност на външните стени, сменена е дограмата, инсталирано е ново осветяване, построена налична среда за хора в неравностойно състояние, сменени са старите отоплителни котли с нови на пелети, сменена е канализацията в сутерена, инсталирана е нова мълниезащита на постройката и са освежени стените и подовете. Залата за културни събития също е ремонтирана и сега разполага с 350 седящи места.

С рехабилитацията на постройката са изпълнени главните цели на плана - понижаване на разноските за отопление, понижаване на изхвърляните в атмосферата парникови газове и обезпечаване на съвременна културна инфраструктура в поддръжка на устойчивото развиване на община Берковица, разгласи Велиславова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР