Най-старият и единствен по рода у нас фестивал за българско

...
Най-старият и единствен по рода у нас фестивал за българско
Коментари Харесай

Започна кинофестивалът „Златна роза“

Най-старият и единствен по рода у нас фестивал за българско игрално кино „ Златна роза “ ще показа от 24 септември до 1 октомври най-новите български филми в залите на Фестивален и конгресен център Варна.

Кинолентите ще се показват и онлайн. Организатор на фестивала на българския игрален филм “Златна роза” е Националният кино център, с поддръжката на Министерството на културата и Община Варна, съобщи БНР.

В конкурсната стратегия са селектирани 22 късометражни и 19 пълнометражни кино лентата, създадени както с поддръжката на Националния кино център, по този начин и с частни средства в последната година. По традиция в границите на фестивала във Варна ще участват основателите на филмите.

Фестивалът ще се открие с изложбата „ Спомен за кино лентата „ Осъдени души”, която ще покаже запечатани от проф. Людмил Христов незнайни работни моменти от именития филм на Въло Радев. След церемонията по откриването на „ Златна роза “ 2020 за първи път пред българската аудитория ще бъде показана копродукцията „ Пари” с реж. Сиамак Етемади и съпродуценти „ Чучков брадърс “ и с финансовото присъединяване на Националния кино център.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР