Най-старата изба в Южна България „Вила Ямбол“ организира зрелищен празник

...
Най-старата изба в Южна България „Вила Ямбол“ организира зрелищен празник
Коментари Харесай

Над 10 000 души празнуват с Вила Ямбол Трифон Зарезан

Най-старата маза в Южна България „ Вила Ямбол “ провежда зрелищен празник „ Пазим духа на виното “ в родния си град. За четвърта поредна година събитието, отдадено на „ Трифон Зарезан “, се провежда по самодейност на „ Вила Ямбол “, със съдействието на община Ямбол и към този момент се оформи като една от най-мащабните винени фиести в страната. Тази година празникът събра над 10 000 души в центъра на Ямбол. Програма включваше пресъздаване на ритуали и традиции от района, фолклорни осъществявания, кукери, кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Славка Калчева, прочула се в цяла България с емблематичната ария „ Бяла роза “, подвигна публиката на дълго и цветно хоро́. Кукери от Ямбол демонстрираха маскарадни ритуали, с които се поставя завършек на зимата и се дава началото на пролетта и плодородието. От избата почерпиха с над 3000 литра от настоящите си виновност и още 250 бутилки с медали от международни състезания.



„ Нашата компания с достолепие и чест пази традициите на района и богатото му завещание към този момент близо 100 години. Вярваме, че точно те са в основата на триумфа ни в България и по света. Горди сме, че с виновността, които вършим, „ Вила Ямбол “ се е трансформирала в реклама за нашия град и район “, разяснява при откриването на Празника на виното изпълнителният шеф на „ Вила Ямбол “ Красимир Аврамов. „ Вината ни от годишна продукция 2018 година се получиха доста пивки и вкусни. Природата беше на наша страна, реколтата 2018 бе с положително качество, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, с цел да произведат страхотни питиета. Инвестициите в съвременна техника, навременните агротехнически мероприятия още на лозето и използването както на типичен, по този начин и на най-модерните практики, които сме видели по света, през днешния ден дават опция да вършим виновност на международно качество и с чудесно съответствие по отношение на цената си. “, добави още Красимир Аврамов.



„ Вила Ямбол “ пази традициите на винопроизводството от далечната 1924 година и до през днешния ден популяризира района на Ямбол като значим за винопроизводството център. Най-старата винарна в Южна България отбелязва празника на лозарите и винарите „ Трифон Зарезан “ с огромно празненство за целия град от 2016 година насам. „ Вила Ямбол “ е един от най-големите производители на висококачествени виновност и ракии в народен мащаб, а основната й марка „ Вила Ямбол “ е измежду най-продаваните родни виновност. Нейните артикули са донесли стотици медали по света и у нас. Основно ентусиазъм за екипа на избата са точно традициите, които районът има в правенето на вкусни виновност. Именно по тази причина винарната кръсти една от марките си Kabile на името на историческата околност край Ямбол – Археологически резерват „ Тракийски и древен град „ Кабиле “.



През тази година производителят възнамерява да разшири портфолиото си с три тероарни виновност – т.е. създадени от специфични лозови масиви от микрорайони, които дават неповторим почерк на виното. Голямото преимущество за „ Вила Ямбол “ е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Избата ръководи към 10 000 дка лозя – към региона на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд. „ Вила Ямбол” осъществя продуктите си в над 20 страни от 4 континента.





(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР